Film: Et sprog uden grænser

Film: Et sprog uden grænser

- Undervisningsmaterialer med fokus på kulturmøder og integration

Film: Et sprog uden grænser

Film er et sprog uden grænser. Film kan åbne for større gensidig kulturel indsigt og er en oplagt kilde til fælles refleksion. Film kan give elever en bedre forståelse for det samfund, som de er en del af. Den fælles dialog er samtidig et godt afsæt for forståelse for elevernes mange baggrunde og personlige historier.

"Film: Et sprog uden grænser" er et projekt udviklet i samarbejde mellem Vision Kino i Tyskland, Det Britiske Filminstitut og Det Danske Filminstitut. Alle parter er optaget af filmens potentiale i en uddannelsesmæssig kontekst og med særligt fokus på, hvordan film kan bidrage til integration, fælleskaber og forståelse blandt elever med meget forskellige baggrunde.

Projektet består af 6 europæiske spillefilm og 3 kortfilmklassikere for børn og unge. Hver film har tilknyttet et undervisningsmateriale (se nedenfor). Grundlaget for hvert materiale er basismaterialet "Undervisningsmateriale om filmisk dannelse i et flerkulturelt perspektiv", som vi anbefaler at læse først (se nedenfor). Det indeholder information om projektets filmpædagogiske afsæt, ideer til undervisningen og refleksioner til læreren. Samtidig er materialet tænkt som en generel vejledning, så man med dette materiale ved hånden kan arbejde med andre film efter eget valg. Man kan også godt bruge materialerne til de forskellige film alene.

Find basismateriale her

Find materialer til Spillefilm her

Find materiale til kortfilm her

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle