FILM-X - Lav film i Cinemateket

FILM-X - Lav film i Cinemateket

Animation

FILM-X har to ens animationsstudier med plads til 2-4 personer i hvert. Er I to filmhold, kan I vælge at lave hver jeres film eller lave én film, som I klipper sammen.

grundskolen

Animationsstudie i FILM-X.

I animation optager man med sin film med stopmotion teknik. Det betyder, at man optager ét billede ad gangen, flytter lidt på figurerne, optager et billede mere osv. Til sidst har man en sammenhængende bevægelse / handling - en lille film. 1 sekunds færdig film kræver 12 enkeltfotos.

I løbet af et FILM-X forløb når man typisk at lave 10-20 sekunders film. Det kan derfor godt være svært at nå at lave en film med en fortælling, hvor der sker rigtig meget. Tænk hellere få at lave en fim med en helt enkel handling eller bare koncentrere jer om at lege med de magiske muligheder, teknikken byder på. Man skaber liv i levende genstande - lav en flot bevægelse, en sjov forvandling eller overraskende sceneskifte osv.

Få inspiration til filmens indhold ved at se de små inspirationsfilm her på hjemmesiden, hvor en professionel animationsinstruktør viser sjove og enkle teknikker.

Mulighederne i studierne

I kan have figurer og baggrunde der enten ligger ned (2D) eller står op (3D). De mobile kameraer kan I selv flytte  tæt på eller langt fra filmens baggrund og figurer, så I kan lave nærbilleder, totalbilleder, skæve vinkler osv. Lyset kan justeres, så der er masser af muligheder for at eksperimentere med filmens billedside. I klippeprogrammet kan I desuden slette, kopiere og flytte billeder rundt.

Der er også mikrofoner, så I kan indspille dialog / replikker og effektlyde til filmene, og I kan tilføje musik og effektlyde fra lydbiblioteket, når filmen klippes.

I bruger vores online animationsprogram, så efter besøget kan I evt. arbejde videre på filmen eller starte på et nyt filmprojekt hjemme.

Filmens univers

I animationsstudierne har I fri kontrol over filmens baggrunde og figurer, da I kan tage jeres egne materialer med, som I har lavet inden besøget. Men I kan også bruge de færdige figurer og baggrunde, samt materialer som modellervoks, dukker, pap med mere.

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle