• Livet i Grønland 1918-1964

  Livet i Grønland 1918-1964

  Grønland har i de sidste halvandet hundrede år været mål for et utal af ekspeditioner og forskningsrejser. Og filmmediet leverede i høj grad dokumentationen om ”den ædle vilde” eller ”det glade naturfolks” levevis.

  27. Januar 2017

 • Over 100 nye film på Danmark på film

  Over 100 nye film på Danmark på film

  Flypionerer og mesterryttere, præsidenter og konger, skønheder og store forfattere – Nu kan du se over 100 nye historiske filmperler på "Danmark på film", og der er flere på vej. 

  9. September 2016

 • Brugerundersøgelsen er slut

  Brugerundersøgelsen er slut

  Brugerundersøgelsen af "Danmark på film" er slut. Tak til alle brugere, der har besvaret spørgeskemaet.

  5. April 2016

 • Stor interesse for Danmark på film

  Stor interesse for Danmark på film

  Filminstituttets streamingsite "Danmark på film" har været i luften i tre måneder. Mere end 100.000 har besøgt tjenesten, og både almindelige mennesker og fagfolk bruger og beriger sitet med informationer og personlige historier.

  4. Februar 2016

 • Krigsfanger under 1. Verdenskrig

  Krigsfanger under 1. Verdenskrig

  Under 1. Verdenskrig blev krigsfanger sendt til Danmark for at restituere. Krigsfangelejrene skulle understøtte Danmarks status som neutralt land, og der var stor interesse for at vise Danmarks hjælpearbejde i pressen.

  3. Februar 2016

 • Fra strimmel til stream

  Fra strimmel til stream

  LEVENDE DANMARKSHISTORIE. Redaktør Lisbeth Richter Larsen og medarbejderne i Filmarkivet har valgt ud blandt de filmruller på hylderne. Her er historien bag "Danmark på film".

  28. Oktober 2015

 • Ugerevy - den levende filmavis

  Ugerevy - den levende filmavis

  Ugerevyer var populær nyhedsformidling i 1920'erne-40'erne. Ugerevyernes nyhedsværdi har selv sagt fortaget sig, når man ser dem i dag, men de giver stadig et interessant indblik i deres samtid.

  19. Oktober 2015

 • Fra en bronzestøbers eventyrlige liv

  Fra en bronzestøbers eventyrlige liv

  Mellemøstkorrespondent Hanne Foighels morfar Knud Heckscher levede et eventyrligt liv. Og så holdt han meget af at filme. Her fortæller Hanne Foighel om sin morfars eksotiske rejser - og om hans film.

  18. Marts 2015