• Livet i Grønland 1918-1964

  Livet i Grønland 1918-1964

  Grønland har i de sidste halvandet hundrede år været mål for et utal af ekspeditioner og forskningsrejser. Og filmmediet leverede i høj grad dokumentationen om ”den ædle vilde” eller ”det glade naturfolks” levevis.

  27. Januar 2017

 • Over 100 nye film på Danmark på film

  Over 100 nye film på Danmark på film

  Flypionerer og mesterryttere, præsidenter og konger, skønheder og store forfattere – Nu kan du se over 100 nye historiske filmperler på "Danmark på film", og der er flere på vej. 

  9. September 2016

 • Brugerundersøgelsen er slut

  Brugerundersøgelsen er slut

  Brugerundersøgelsen af "Danmark på film" er slut. Tak til alle brugere, der har besvaret spørgeskemaet.

  5. April 2016

 • Stor interesse for Danmark på film

  Stor interesse for Danmark på film

  Filminstituttets streamingsite "Danmark på film" har været i luften i tre måneder. Mere end 100.000 har besøgt tjenesten, og både almindelige mennesker og fagfolk bruger og beriger sitet med informationer og personlige historier.

  4. Februar 2016

 • Krigsfanger under 1. Verdenskrig

  Krigsfanger under 1. Verdenskrig

  Under 1. Verdenskrig blev krigsfanger sendt til Danmark for at restituere. Krigsfangelejrene skulle understøtte Danmarks status som neutralt land, og der var stor interesse for at vise Danmarks hjælpearbejde i pressen.

  3. Februar 2016

 • Fra strimmel til stream

  Fra strimmel til stream

  LEVENDE DANMARKSHISTORIE. Redaktør Lisbeth Richter Larsen og medarbejderne i Filmarkivet har valgt ud blandt de filmruller på hylderne. Her er historien bag "Danmark på film".

  28. Oktober 2015

 • Ugerevy - den levende filmavis

  Ugerevy - den levende filmavis

  Ugerevyer var populær nyhedsformidling i 1920'erne-40'erne. Ugerevyernes nyhedsværdi har selv sagt fortaget sig, når man ser dem i dag, men de giver stadig et interessant indblik i deres samtid.

  19. Oktober 2015

 • Fra en bronzestøbers eventyrlige liv

  Fra en bronzestøbers eventyrlige liv

  Mellemøstkorrespondent Hanne Foighels morfar Knud Heckscher levede et eventyrligt liv. Og så holdt han meget af at filme. Her fortæller Hanne Foighel om sin morfars eksotiske rejser - og om hans film.

  18. Marts 2015

 • København 850 år: Byens puls

  København 850 år: Byens puls

  Se mylderet af liv og trafik på blandt andet Knippelsbro i 1909, Vesterbrogade i 1921 og den i dag så hippe Dronning Louises Bro anno 1934. Der er og var fuld fart på København.

 • København 850 år: Byen vokser

  København 850 år: Byen vokser

  I bare de sidste 100 år har København forandret og udvidet sig utallige gange – i såvel bredden som i højden. Vi har samlet en række klip fra 'nyere tid', hvor byen har vokseværk.

 • Kom med i Tivoli

  Kom med i Tivoli

  Tivoli åbner dørene til endnu en sæson. I den anledning har vi samlet en håndfuld skønne optagelser fra Københavns gamle forlystelsespark.

 • Skøjter, ski og sivsko

  Skøjter, ski og sivsko

  Der var fart over både skøjter, ski og sivsko, når danskerne skulle holde varmen, dengang der virkelig var vinter til. Hør Gunnar 'Nu' kommentere vinterløjerne i en række klip fra 1907-1945.

 • Hygge gennem tiderne

  Hygge gennem tiderne

  Herhjemme er ’hygge’ netop blevet udvalgt som en af de ti værdier for fremtidens samfund i Kulturministeriets Danmarkskanon. Vi er dykket ned i hyggens historie, og her kan du se, hvordan man hyggede sig i gamle dage.

 • Nu’ det jul igen

  Nu’ det jul igen

  Nu er det atter jul i Danmark. I dette tema har vi samlet en række optagelser fra 1910'erne-1940'erne, hvor julen er omdrejningspunkt. 

 • Luftens Helte

  Luftens Helte

  I anledning af 110-året for Ellehammers første flyveforsøg, har vi samlet en række klip og film med luftfartøjet som centrum. Du vil kunne se zeppelinere, Spitfires, en Gloster Meteor F3 jetjager og mange andre flytyper. 

Pages