Om Danmark på film

Sådan gør du

Nemt at finde film

Vi har lagt over 1000 filmklip på et interaktivt danmarkskort, så man kan se optagelser fra de byer og landsdele, man er mest interesseret i. Man kan også finde filmene via emneord, årstal og selvfølgelig fritekstsøgning – så hvis man er særligt interesseret i idræt, fiskeri, besættelsestiden, kirker eller ringridning, er det nemt at finde. 

Se en lille demonstration her:

Klip i filmene og bidrag med mere viden

På "Danmark på film" kan man lave sine egne klip fra de film, man finder mest interessante. Man kan frit dele, sende og i de fleste tilfælde indlejre klippene på sin egen hjemmeside, facebookside, blog eller andet. Det er også muligt at placere det klip, man har lavet, på portalens danmarkskort (via geotag), og dermed kan brugerne være med til at udfylde de tomme områder på kortet.

En del film viser steder, personer og begivenheder, som ikke er identificeret. Måske kan du hjælpe! I Detektivhjørnet opfordrer Filminstituttet alle til at dele deres viden, skrive kommentarer ved filmene og på den måde berige portalen med information. Målet er, at portalens brugere og Filminstituttet sammen skaber en kollektiv, fælles historiefortælling om Danmark.

Vær opmærksom på, at kommentarer og klip skal godkendes af redaktionen, inden de bliver lagt på websitet. Klip uden præcis stedsangivelse lægges ikke på websitet.

Se her, hvordan du kan oprette, dele og placere klip på kortet: