Om Danmark på film

Tekniske krav

Teknologi

Filmene på Filmcentralen hentes via streaming, som er en teknologi, der gør det muligt at overføre og afspille mediefiler fra en server til en computer uden at lagre dem på computeren. Dette adskilder sig fra download, hvor hele mediefiler overføres til harddisken og først derefter afspilles.  

Du kan pause, spole og se filmene, som ligger på Filmcentralen, lige så mange gange, du vil. Det eneste du behøver, er internetadgang og en computer, mobil eller tablet med kapacitet til at vise film.

Programmer og software

For at se filmene på en computer skal du have installeret flash. Du vil blive bedt om at installere den nyeste version, hvis systemet kan se, at du ikke har det på computeren.

OBS: På mange skoler er det kun netværksadministratorer, der kan installere nye programmer. Kontakt venligst IT-personalet på skolen, hvis dette er tilfældet.

For at se filmene på Android smartphone eller tablet skal du downloade og installere Filmcentralens Android Player, som du finder på Google Play. Vær opmærksom på, at app'en ikke fungerer som en app, du kan åbne og navigere i, men udelukkende er en plugin, som gør, at du kan se filmene på Filmcentralen.

Bemærk: Det er ikke muligt at afspille klip via android app'en, men du vil blive viderelinket til at se den fulde film, som klippet kommer fra. Vi arbejder på at optimere Android integrationen.

Platforme

Filmcentralen kan ses på Windows (PC) og OS (MAC) baserede platforme. Man kan også se Filmcentralen på IOS baserede enheder som Iphone og Ipads, samt Android baserede enheder, som diverse Android smartphones og tablets. 

Filmcentralen understøtter ikke Linux, da Filmcentralens filmafspiller ikke kan ses på Linux. Se dog sofwareproducenten Adobes løsning på, hvordan man kan komme til at se filmene på Filmcentralen via Linux  på deres supportsider.

Browsere

Filmene på Filmcentralen kan ses på de fleste browsere. For bedste udnyttelse anbefaler vi dog:

PC: Firefox (minimum version 9), Chrome (minimum version 16)
MAC: Safari (minimum version 5), Firefox
IOS: Den indfødte (native) browser Safari samt Firefox
Android: Android browser, Dolphin og Chrome
Windows RT: Internet Explorer

For at se filmene på din computer, skal du have flash installeret. Se her, hvordan du gør.

For at se filmene på Android smartphone eller tablet skal du downloade og installere Filmcentralen Android Player, som du finder på Google Play. Vær opmærksom på, at app'en ikke fungerer som en app, du kan åbne og navigere i, men udelukkende er en plugin, som gør, at du kan se filmene på Filmcentralen.

Det er p.t. ikke muligt at lave klip i filmene via sin mobil eller tablet. Denne funktion er kun mulig fra en computer.