alle

Armadillo

2010, 59 min, DK/Dokumentarfilm, Danske tekster

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen. Vi henviser til Filmstriben, hvor alle film kan ses på selve biblioteket i udvalgte kommuner og ellers kan man kontakte filmens producent.

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

I dette psykologiske drama følger vi en flok danske soldater i krig. Vi går helt tæt på de to unge soldater Mads og Daniel, som drager i krig for første gang. Daniel er den sarkastiske vovehals og Mads den følsomme idealist. I seks måneder står de ansigt til ansigt med fjenden. Angsten for den pludselige død og den stigende mistro til afghanerne gør dem mere og mere isolerede i det land og blandt de mennesker, de er sendt afsted for at hjælpe. Filmen går helt tæt på de menneskelige konsekvenser, når man som ungt meneske sendes i krig og idealerne møder virkeligheden.

NOTE: Der findes to versioner af Armadillo: en kort på 59 min. og en lang på 100 min. Det er den korte version, der kan ses her på Filmcentralen / Undervisning, da redaktionen har vurderet, at det er den mest undervisningsegnede.

Credits

Alternative Title
Armadillo
Instruktør
Janus Metz
Produktion
Fridthjof Film
Censur
Tilladt for børn over 15 år
Fotograf
Lars Skree
Klipper
Per K. Kirkegaard
Manuskript
Janus Metz

Stills

Fridthjof Film 2010

Af samme instruktør

 • Kan ses på Filmcentralen.
  Det korte liv

  Det korte liv

  En fordrukken grønlænder forsøger i en brandert at begå selvmord, men fejler da hans arme er for korte til at nå aftrækkeren. Med afskudt kæbe går kirurger og sygeplejersker i gang med et forme...

  Instruktør: Janus Metz

  2014, 14 min, DK/Kort fiktion, Danmark

 • Kan ses på andre tjenester. Fra Thailand til Thy

  Fra Thailand til Thy

  I Nordjylland bor der 575 thaikvinder. For femten år siden boede der næsten ingen. De fleste af kvinderne bor i Thy og er gift med fiskere og landmænd, og ofte kender de næsten ikke mændene, før...

  Instruktør: Janus Metz

  2008, 58 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark