Den fortabte kriger

Den fortabte kriger

2018, 82 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark, Danske tekster

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen. Vi henviser til Filmstriben, hvor alle film kan ses på selve biblioteket i udvalgte kommuner og ellers kan man kontakte filmens producent.

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

Mohammad var kun tre år, da han blev sendt væk fra Somalia til et bedre liv i England. Som teenager i London røg han ud i kriminalitet. Han kom i fængsel og blev radikaliseret og som 19-årig blev han udvist til Somalia - direkte i armene på terrororganisationen Al-Shabaab. Mohammed finder ud af, at Al-Shabaab ikke er nogen frihedsbevægelse og beslutter han sig for at flygte. Som 23-årig lever han under jorden i Mogadishu i et forsøg på at gemme sig for al-Shabaab. Her møder han Fathi, en ung kvinde, der er født i London, men er i Somalia på ”genopdragelse”. De bliver gift og da Fathi returnerer til London, er hun gravid med deres fælles barn.Filmen følger det unge pars forsøg på at blive forenet som familie og skabe en fremtid for sig selv og deres søn, Yassir. Men Fathi og Mohammed er ikke kun fanget af den herskende verdenspolitik, hvor Mohammed i praksis er uden statsborgerskab. De er også fastlåst i deres egen kultur, hvor kravene til at opretholde traditionelle og religiøse mønstre slet ikke harmonerer med at være et ungt menneske i en moderne verden.

Stills

Made in Copenhagen 2018

Af samme instruktør

 • Kan ses på Filmcentralen.
  Krigerne fra Nord

  Krigerne fra Nord

  I december 2009 går en selvmordsbomber ind til en translokation for 35 nyuddannede læger i Mogadishu og sprænger sig selv og 19 af de tilstedeværende i luften. Selvmordsbombere er hverdagskost i...

  Instruktør: Søren Steen Jespersen, Nasib Farah

  2014, 58 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark