Dilmun

Dilmun

Ikke aldersvurderet.
1967, 13 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen. Vi henviser til Filmstriben, hvor alle film kan ses på selve biblioteket i udvalgte kommuner og ellers kan man kontakte filmens producent.

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

Fra indskrifter på lertavler, som fra tid til anden er fundet ved udgravninger i Mellemøsten, har man vidst, at der mellem de to kendte kulturområder - Sumererne ved Eufrat og Tigris og Indus-kulturen - eksisterede et selvstændigt folk, som boede i landet Dilmun. Hvor dette land lå, blev først opdaget i 1953, da professor Globs ekspedition konstaterede, at Dilmuns hovedstad lå på Bahrein. Yderligere bevises eksistensen af Dilmunkulturen derved, at der fra de 5000 år gamle byer med templer og paladser er fundet mange hundrede møntlignende seglsten. Gennem disse seglstensfund har det været muligt at sammenstykke en "tegneserie", som kan være inspireret af kulturhistoriens første heltedigt »Gilgamesh".

Credits

Alternative Title
Dilmun
Instruktør
Svend Aage Lorentz
Produktion
Svend Aage Lorentz
Fotograf
Henning Bendtsen
Klipper
Birthe Frost
Manuskript
Svend Aage Lorentz

Stills

Svend Aage Lorentz 1967

Af samme instruktør

 • Kan ses på andre tjenester.
  Giv mig et kys

  Giv mig et kys

  Kys på tusind måder fremført i rappe rim af Jørgen Ryg og Preben Kaas. Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

  Instruktør: Svend Aage Lorentz

  1969, 5 min, DK/Eksperimentalfilm, Danmark

 • Kan ses på andre tjenester.
  Ikke film, men virkelighed

  Ikke film, men virkelighed

  Filmen viser, at Holger Nielsen-metoden for genoplivning kan anvendes ved alle former for skindød. Hverdagens helt arbejder under andre vilkår end filmhelten. I indtil 5 timer må han uden ophør...

  Instruktør: Svend Aage Lorentz

  1952, 5 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark