I Danmark er jeg født

I Danmark er jeg født

2005, 79 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark, Danske tekster

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen. Vi henviser til Filmstriben, hvor alle film kan ses på selve biblioteket i udvalgte kommuner og ellers kan man kontakte filmens producent.

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

»I Danmark er jeg født" er en dokumentarfilm om det danske sprogs mange variationer skildret af danskerne selv; med mere end 45 medvirkende fra hele landet og med særlig deltagelse af Hendes Majestæt Dronningen. Det er en lun dokumentarfilm om danskerne og deres sprog, et kærligt og spøjst portræt af Danmark og dets indbyggere, hvor der synges, snakkes og fortælles på alle de swingende, sjove og forskellige dialekter, vi stadig har.I ekstramaterialet til filmen kan man få mere at vide om danske dialekter. Dialektforskerne Viggo Sørensen og Finn Køster fortæller om det særegne ved hver enkelt landsdels dialekter, og der gives levende eksempler på sproget, som det tales på udvalgte steder.

Credits

Alternative Title
I Danmark er jeg født
Instruktør
Peter Klitgaard
Produktion
Cosmo Film Doc
Censur
Tilladt for alle
Fotograf
Bøje Lomholdt
Dan Holmberg
Klipper
Grete Møldrup
Manuskript
Peter Klitgaard

Stills

Cosmo Film Doc 2005

Af samme instruktør

 • Kan ses på andre tjenester.
  Vejen til vælgerne

  Vejen til vælgerne

  Skuffelsen efter Danmarks indtrædelse i EF, de stadig højere skatter og en stigende mistillid til de etablerede politikere var nogle af de ting, som fik mange danske vælgere til at søge uden for...

  Instruktør: Peter Klitgaard

  1974, 69 min, DK/Dokumentarfilm, Portrætfilm, Danmark