Kampen om kemikalierne

Kampen om kemikalierne

2008, 40 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

FILMCENTRALEN / FOR ALLE LUKKET NED FRA MAJ 2021. Du kan fremover finde Filminstituttets kort- og dokumentarfilm på disse platforme: Filmstriben / Se film hjemmefra (udvalgte titler) Filmstriben / Se film på biblioteket (alle titler - kræver fysisk besøg på et bibliotek med abonnement på Filmstriben)

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

En dokumentarfilm, der sætter fokus på moderne politiske eller markedsføringsmæssige fænomener som politisk imagepleje, spin-doktori virksomhed og den politiske metier, der går under betegnelsen lobbying eller lobby-virksomhed.
KAMPEN OM KEMIKALIERNE giver et sjældent indblik i lobbyismens mekanismer i magtens korridorer i EU i forbindelse med vedtagelsen af en ny kemilov, REACH, i december 2006. Filmen følger MEP Dan Jørgensen, der er eneste dansker i EU-s miljøudvalg og to lobbyister, der kæmper om hans stemme: Franco Bisegna fra kemikalieindustriens hovedorganisation og Henrik Pedersen fra Greenpeace.
Filmens omdrejningspunkt er Bruxelles, men hvordan er situationen i Danmark? Hvordan håndteres moral og etik i teori og praksis?

Credits

Alternative Title
Kampen om kemikalierne
Instruktør
Lars Feldballe Petersen
Fotograf
Lars Feldballe Petersen
Klipper
Niels Lyster
Censur
Tilladt for alle
Produktion
Film & TV Compagniet

Stills

Film & TV Compagniet 2008

Af samme instruktør

  • Kan ses på andre tjenester. Hvor går grænsen...

    Hvor går grænsen...

    I Irak sætter en amerikansk oberstløjtnant pistolen mod en fanges hoved og tvinger ham til at afsløre sine attentat-planer. Oberstløjtnanten redder sine mænd, men bliver senere stillet for en...

    Instruktør: Lars Feldballe Petersen

    2005, 59 min, DK/Dokumentarfilm