Ordet fanger

Ordet fanger

2012, 35 min, DK/Dokumentarfilm

FILMCENTRALEN / FOR ALLE LUKKET NED FRA MAJ 2021. Du kan fremover finde Filminstituttets kort- og dokumentarfilm på disse platforme: Filmstriben / Se film hjemmefra (udvalgte titler) Filmstriben / Se film på biblioteket (alle titler - kræver fysisk besøg på et bibliotek med abonnement på Filmstriben)

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

Hvornår ophører et menneske, der er født i Danmark, taler flydende dansk og har dansk pas og statsborgerskab, med at være vores medborger? Hvad sker der, hvis vi nægter at acceptere et andet menneske som et medmenneske? Har ord konsekvenser? Det er nogle af de spørgsmål instruktøren, Helle Hansen rejser i debatfilmen, Ordet Fanger. Den handler om retorikken i udlændingedebatten som den har udviklet sig de sidste 25 år. Det, som dengang kun blev sagt af mennesker på den yderste højrefløj, er i dag almindeligt at sige blandt politikere henover midten i dansk politik. Tonen er blevet skærpet og grænser for hvad man anstændigvis kan tillade sig at sige om andre mennesker, har flyttet sig voldsomt. Filmen dykker tilbage gennem 25 års arkivoptagelser og trækker skræmmende spor op i den offentlige debat, hvor man stort set uimodsagt kan sige alt om andre mennesker. Og instruktøren stiller spørgsmålet: Skal vi acceptere det?

Credits

Alternative Title
Ordet fanger
Instruktør
Helle Hansen
Fotograf
Henrik Bohn Ipsen
Klipper
Anders Villadsen
Manuskript
Helle Hansen
Censur
Tilladt for alle
Produktion
Monday Reporter
Larm Film

Stills

Larm Film 2012

Af samme instruktør

  • Kan ses på andre tjenester. BZ

    BZ

    BZ var 1980ernes ungdomsoprør og står stærkt i mange danskeres bevidsthed med spektakulære husbesættelser, aktioner og voldsomme konfrontationer med politiet. BZ satte gang på gang dagsorden, og...

    Instruktør: Helle Hansen

    2006, 72 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark