Otium

Otium

2006, 27 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen. Vi henviser til Filmstriben, hvor alle film kan ses på selve biblioteket i udvalgte kommuner og ellers kan man kontakte filmens producent.

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

Peter er i starten af sit otium. Han har arbejdet hele sit liv som militærlæge og skal nu til at opleve friheden på den anden side af arbejdslivet. Men han skal også, med en prostatakræftdiagnose hængende over hovedet, lære at forholde sig til livet nu og her. Filmen følger ham i hans nye hverdag med hustruen, sønnen, båden og samtalerne med gamle kolleger. Grundtonen er hverdagsrealistisk, men under den umiddelbare realisme ligger en nærværende poesi, der visuelt understøttes af skarpe nærbilleder. Peter er i fokus, mens verden omkring fortoner sig i det slørede. Et grundlæggende subjektivt blik, der indkredser hovedpersonens forankring i denne verden med en sanselig og uudtalt bevidsthed om livets forgængelighed.

Credits

Alternative Title
Otium
Instruktør
Ole Bendtzen
Produktion
Tju-Bang Film
Censur
Tilladt for alle
Fotograf
Henrik Bohn Ipsen
Klipper
Camilla Ebling

Stills

Tju-Bang Film 2006

Af samme instruktør

 • Kan ses på Filmcentralen.
  Fodbold er Gud

  Fodbold er Gud

  »Fodbold er Gud" udforsker relationen mellem tro og fodbold og følger tre fans af den legendariske fodboldklub Club Atlético Boca Juniors. Hernán er en intellektuel, der er beruset af grænseløs...

  Instruktør: Ole Bendtzen

  2010, 53 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark