alle

Pels

2014, 65 min, U/Dokumentarfilm, Norge, Danske tekster

FILMCENTRALEN / FOR ALLE LUKKET NED FRA MAJ 2021. Du kan fremover finde Filminstituttets kort- og dokumentarfilm på disse platforme: Filmstriben / Se film hjemmefra (udvalgte titler) Filmstriben / Se film på biblioteket (alle titler - kræver fysisk besøg på et bibliotek med abonnement på Filmstriben)

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

En gruppe dyreværns-aktivister arbejder i årevis på at afsløre den nordiske pelsindustris sande ansigt. De sniger sig ind og tager billeder i hundredvisaf pelsfarme. Når deres billeder publiceres, resulterer det gang på gang i medieomtale og folkelig forargelse. Ikke desto mindre formår industrien altid at svare igen. Intet ændres. Det er nødvendigt med en ny tilgang. Psykolog Frank Nervik går under cover og fortæller pelsindustrien, at han har planer om at blive pelsfarmer og beder om oplæring i faget. Nervik accepteres som en af deres egne og begynder at lære industriens forretningshemmeligheder at kende. Men hvad ingen ved er, at han undervejs filmer sin oplæring med skjult kamera.

DR viste i oktober 2015 filmen i en redigeret version, hvor nogle scener var klippet ud. Dette er den originale, ubeskårede version af filmen.

Instruktør:

Ola Waagen