alle

Shirley & Hinda - oprørske oldemødre

2013, 78 min, U/Dokumentarfilm, Norge, Danske tekster

FILMCENTRALEN / FOR ALLE LUKKET NED FRA MAJ 2021. Du kan fremover finde Filminstituttets kort- og dokumentarfilm på disse platforme: Filmstriben / Se film hjemmefra (udvalgte titler) Filmstriben / Se film på biblioteket (alle titler - kræver fysisk besøg på et bibliotek med abonnement på Filmstriben)

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

Shirley og Hinda er vokset op i skyggen af den store depression, som ramte verden i 1929. Nu oplever de endnu engang, hvordan USA er i dyb krise. Når de kører rundt på deres el-scootere, kører de gennem lejre, hvor arbejdsløse prøver at skærme sig mod kulden i billige telte. På hylderne i supermarkedet er varerne fremstillet i Kina på fabrikker, der driver rovdrift på naturen. Imens gentager politikerne og økonomerne deres mantra om, at verden igen vil blive et bedre sted, når bare vi forbruger mere, så økonomien igen kan vokse. Men de to damer har set for meget til at lade sig narre. Hvordan kan det være, at de yngre generationer stoler blindt på den økonomiske elite, når der er så mange beviser på, at det, de siger, er noget sludder? Hvad skal der blive af Shirley og Hindas mange oldebørn, hvis de voksne overlader ansvaret til folk, der kun plejer deres egne interesser? Shirley og Hinda må erkende, at der tilsyneladende skal et par gamle damer til at stille de svære spørgsmål. De starter el-scooterne og tager af sted på deres sidste, store rejse sammen. De har ikke meget tid, hvis de skal nå at afkræve USA's investment bankers, makroøkonomer og dollarmilliardærer svar på det spørgsmål, der ikke kan udskydes længere: Hvorfor skal vi blive ved med at vokse? Og er der ingen grænser for den økonomiske vækst?

Stills

Af samme instruktør

 • Kan ses på andre tjenester.
  Kvinderne i Gyldent Daggry

  Kvinderne i Gyldent Daggry

  Da partiledelsen fra Grækenlands højrenationale protestparti, Gyldent Daggry, bliver smidt i fængsel, må deres hustruer, døtre og mødre overtage den politiske kamp. Med helt eksklusiv adgang til...

  Instruktør: Håvard Bustnes

  2017, 92 min, U/Dokumentarfilm, Norge