alle

Stay Behind - Min farfars hemmelige krig

2017, 57 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen. Vi henviser til Filmstriben, hvor alle film kan ses på selve biblioteket i udvalgte kommuner og ellers kan man kontakte filmens producent.

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

Instruktør Ida Grøn har altid været tæt med sine bedsteforældre, men noget tyder på, at hendes farfar, Otto, ikke blot var den respekterede tandlæge og modstandsmand, som hun troede han var. Det tyder på, at han under den kolde krig arbejdede som agent for CIA i et hemmeligt, europæisk netværk. Otto benægter alt - men hvorfor sov han så med en pistol under hovedpuden, og hvorfor kan Otto og hans kone Dagmar ikke huske centrale detaljer om deres ophold i USA i 1950’erne, hvor de efterlod deres ellers blomstrende tandlægeforretning i Danmark? Efterhånden som Ida taler med dem, der har kendt ham, tegner de mange spor et andet billede end det, hendes farfar siger. En familiefortælling om loyalitet og dobbeltliv, der rækker fra Nordvestjyllands kyster til højteknologiske laboratorier og hemmelige arkiver, mens Ida og hendes far optrevler sandheden om sin farfars hemmelige krig.

Credits

Alternative Title
Stay Behind - Min farfars hemmelige krig
Instruktør
Ida Grøn
Medvirkende
Otto Grøn
Dagmar Grøn
Ida Grøn
Ole Grøn
Produktion
Bullitt Film
Censur
Tilladt for alle
Fotograf
Henrik Bohn Ipsen
Klipper
Anders Villadsen
Manuskript
Ida Grøn

Stills

Bullitt Film 2017

Af samme instruktør

  • Kan ses på Filmcentralen. Klovn for livet

    Klovn for livet

    Gennem dage fyldt med gråd og grin, får publikum et unikt indblik i dagligdagen på Skejby Sygehus' børnekræftafdeling. I en periode på knap to år følger vi hospitalsklovnen Angus og den 6-årige...

    Instruktør: Ida Grøn

    2011, 53 min, DK/Dokumentarfilm, Børnefilm, Danmark