Til døden os skiller 1:3

2015, 40 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Henover tre år har instruktørerne Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen fulgt fem ældre vestjyder på et tidspunkt i livet, hvor alderdommen rykker nærmere og tvinger dem og deres pårørende til at træffe nogen af livets svære valg. Vagn og Elin har været gift i 56 år og Vagn knuselsker sin kone. Men intet er, som det var engang, for Vagn lider af demens og har svært ved at genkende sine børn og børnebørn. Det stiller store krav til Elin at passe på ham i døgnets 24 timer men trods massiv opbakning fra deres børn, er tanken om at sende ham på plejehjem alligevel svær at forlige sig med. Den 89-årige Anna Bjørslev står også foran sit livs store beslutning. Hun har fået tilbudt en plejehjemsplads, men har endnu ikke besluttet, om hun skal acceptere og udskifte det store parcelhus med en plejehjemsbolig.

Af samme instruktør

 • Kan ses på Filmcentralen. Til døden os skiller 3:3

  Til døden os skiller 3:3

  Efter 56 års ægteskab har Elin og børnene besluttet, at Vagn ikke kan blive boende hjemme længere. Han ved ikke selv, hvad der skal ske, for hans demens er så stærkt fremskreden, at det ikke...

  Instruktør: Mira Jargil, Christian Sønderby Jepsen

  2015, 40 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

 • Kan ses på Filmcentralen. Til døden os skiller 2:3

  Til døden os skiller 2:3

  Med alderdommen følger en række svære valg som får store konsekvenser for både de gamle og deres pårørende. Hos Anna Bjørslev er hjemmet i opløsning.

  Instruktør: Mira Jargil, Christian Sønderby Jepsen

  2015, 40 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark