Verdens Undergang

Verdens Undergang

1916, 73 min, DK/Spillefilm, Danmark

FILMCENTRALEN / FOR ALLE LUKKET NED FRA MAJ 2021. Du kan fremover finde Filminstituttets kort- og dokumentarfilm på disse platforme: Filmstriben / Se film hjemmefra (udvalgte titler) Filmstriben / Se film på biblioteket (alle titler - kræver fysisk besøg på et bibliotek med abonnement på Filmstriben)

Her kan filmen ses

Filmen kan ikke ses på Filmcentralen, men kan streames fra disse tjenester:

Disse links er oprettet- og vedligeholdes af Producentforeningen

De 2 søstre, Edith og Dina elsker hver sin mand, Edith sømanden Reymers, og Dina den skruppelløse kapitalist Stoll. Da rygtet om en komets snarlige kollision med Jorden spredes, går folk i panik. Stoll udnytter panikken. På aftenen for sammenstødet og Jordens undergang, samler han sine venner til et orgie, som dog stormes af rasende arbejdere, som Stoll har snydt med sine lyssky foreetninger - og da kometen rammer jorden, dør både han selv, Dina og alle andre. Nu er kun Edith og Reymers tilbage på planeten og filmen ender med deres mirakuløse genforening. Filmen er inspireret af frygten for Halleys Komet i 1910 og er fra en tid, hvor den gamle verdensorden var under pres. Bloms kameraarbejde er i verdensklasse og filmen er fuld af realistiske lokationer. Selv om produktionen bærer præg af begrænsede ressourcer og er fra en tid hvor special effects stort var ukendte i Danmark, er jordens undergang overraskende, uhyggelig og overbevisende apokalyptisk.

Instruktør:

August Blom

Kategori: 

Credits

Alternative Title
Verdens Undergang
Instruktør
August Blom
Medvirkende
Moritz Bielawski
Erik Holberg
Fotograf
Louis Larsen
Manuskript
Otto Rung
Censur
Tilladt for alle
Produktion
Nordisk Films Kompagni

Af samme instruktør

  • Kan ses på andre tjenester. Ved Fængslets Port

    Ved Fængslets Port

    Psilander spiller den rige etatsråders svage søn, der kommer i kløerne på en ågerkarl, som har en smuk datter - Anna, som forelsker sig i Aage og han inviterer hende hjem til middag, hvor de...

    Instruktør: August Blom

    1911, 41 min, DK/Spillefilm, Danmark