Anbefalinger

Skuespiller Charlotte Munck

Charlotte Munck anbefaler to gamle kendinge og en ny: Jørgen Leths dokumentarfilm "Haiti. Uden titel", Torben Skjødt Jensens dokumentarfilm "Carl Th. Dreyer - Min Metier" og Malou Reymanns kortfilm "Afvej. 
Læs mere, og se filmene her.

Vinca Wiedemann

Filmskolens rektor Vinca Wiedemann

Det er kombinationen af 'en af vor tids største digtere' og 'Jørgen Leths bedste film', der får Filmskolens rektor Vinca Wiedemann til at anbefale "Jeg er levende" om digteren Søren Ulrik Thomsen.
Læs mere, og se filmen her.

Filmforsker peter schepelern 

Det er en genistreg om det uendeligt store i det uendeligt små, siger filmforsker Peter Schepelern om dokumentarfilmen "Rejsen på ophavet". Læs mere, og se filmen her.

 

Skuespiller Jens Albinus

Skuespiller Jens Albinus har kigget Filmcentralens titler igennem. Han anbefaler Michael Noers dokumentarfilm "Vesterbro" fra 2008 - en film han kalder for et forelsket festfyrværkeri af en slagsang for livet!
Læs mere, og se filmen her.

Eric Clausen

Instruktør og skuespiller Erik Clausen

Der er antikapitalisme på programmet, når Erik Clausen anbefaler dokumentarfilmen "Dejlig er den himmel blå" fra 1975 om Teatertruppen Solvognens 'happening' i 1974.
Læs mere, og se filmen her.

 

Skuespiller Henrik Birch

Henrik Birch anbefaler dokumentarfilmen "Specialisterne" - en film som rørte ham, da han selv brugte den i forbindelse med research til en teaterrolle som autist. 
Læs mere, og se filmen her.

Hella Joof

Instruktør og skuespiller hella joof

Det er en smuk portrætfilm, siger Hella Joof om Jytte Rex' "Inger Christensen - Cikaderne findes" og kalder filmen for 'en total overensstemmelse mellem form og indhold'.
Læs mere, og se filmen her.

 

TV-vært og anmelder maria Månson

For Maria Månson har året 1989 og Berlinmurens fald en helt særlig betydning. Derfor har hun valgt at anbefale Anders Østergaards dokumentarfilm "1989".
Læs mere, og se filmen her.

Søren Malling

Skuespiller Søren malling

Rabalderstræde, Kvinde min, Strengeleg, Masser af succes... Der er nostalgi på færde, når Søren Malling anbefaler Anders Østergaards dokumentarfilm "Gasolin" om bandet af samme navn.  
Læs mere, og se filmen her.

 

journalist og filmanmelder kim skotte

Kim Skotte har set på Filmcentralens filmsamling og anbefaler Bente Miltons dokumentarfilm "Gaias børn", der handler om handicap, og som sender moderne skønhedsidelaer til revision.  
Læs mere, og se filmen her.

Filmkonsulent Helle Hansen

Filmkonsulent Helle Hansen

 Søren Ulrik Thomsens digte fra samlingen ”City Slang” sunget af Lars H.U.G har altid ramt et særligt sted i mit hjert, siger Filmkonsulent Helle Hansen om sin anbefaling af filmen "City Slang Redux" fra 2011.
Læs mere, og se filmen her.

Kim leine

Forfatter Kim leine

Den dansk-norske forfatter Kim Leine har boet i Grønland i 15 år og skrevet en række bøger, der foregår i Grønland. Det er derfor ikke uden grund, han anbefaler Filmcentralens Grønlandstema "Grønland før og nu".
Læs mere, og se filmen her.
Instruktør Janus Metz

Instruktøren bag den prisbelønnede dokumentarfilm "Armadillo" og tv-serien "True Detective" peger på Max Kestners "Nede på jorden" som sin personlige Filmcentralen-favorit. 
Læs mere, og se filmen her.
Filmanmelder og radiovært Per Juul Carlsen

Filmanmelder og radiovært på DR's Filmland, Per Juul Carlsen, har kigget Filmcentralens film igennem. Han fremhæver "Menneskenes land - min film om Grønland" af Anne Regitze Wivel.
Læs mere, og se filmen her.

Tidligere Kulturminister Marianne Jelved

Marianne Jelved fremhæver to samlinger af dokumentarfilm, der har relation til 100-året for Grundloven af 1915. Historien bliver levende gennem den billedbårne fortælling, siger hun og opfordrer alle til at kigge med.
Læs mere, og se filmene her.