Henrik Birch anbefaler

FAVORITFILM. Skuespiller Henrik Birch vandt i 2015 en Bodil for sin hovedrolle i "Klumpfisken". Senere på året var han biografaktuel i "Idealisten". Han har kigget Filmcentralens titler igennem og anbefaler Ulrik Holmstrups "Specialisterne".

Skuespiller Henrik Birch har haft en lang række roller på film, i tv-serier og i teateret gennem de sidste 30 år. I 2015 blev han belønnet med en Bodil for Bedste Mandlige Hovedrolle som den nordjyske fisker Kesse i Søren Balles "Klumpfisken" (2014). Henrik Birch fremhæver en dokumentarfilm, som han brugte i sin reseach til en tidligere rolle:

"I 2010 spillede jeg med i "Rainman" på teamteatret i Herning. Jeg spillede Rainman - Dustin Hoffman's rolle. Det var en fantastisk opgave at få, og i min research om autisme stødte jeg på Ulrik Holmstrups dokumentarfilm "Specialisterne". Filmen handler om karrieremanden Thorkil Sonne, der får en søn med autisme. Thorkil siger sit job op og starter et projekt, der drejer sig om at skaffe velfungerende mennesker med autisme muligheder for at få plads på arbejdsmarkedet. Et kæmpe arbejde og op ad bakke til trods for den indlysende gode idé. Mange mennesker med autisme besidder nogle kvaliteter og kvalifikationer, som man ikke kan få andre steder. Det er en meget livsbekræftende og vedkommende dokumentarfilm, som rørte mig meget, og hele projektet fortjener i den grad opbakning," siger Henrik Birch.

Læs om Henrik Birch i Filmdatabasen

Se Henrik Birch i spillefilmen "Klumpfisken" på Filmstriben / I lænestolen