Barnerøv

2010, 16 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Felix fylder 11 år i morgen. Han er med i en lille drengebande, og når man fylder 11 år, siger de store drenge, at man skal ned til Sisse på legepladsen. For Sisse, der er 14 år, hun giver sex for en burger. Det kræver bare, at man har pengene til dét, Sisse vil ha', og man ved hvad sex går ud på.

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Mellemtrin
 • Udskoling

Fag: 

 • Dansk
 • Filmkundskab

Undervisningsvejledning

Filmen kan med fordel inddrages som led i den indledende seksualundervisning på mellemtrinnet samtidig med, at den kan belyse forskellige aspekter af nutidens børne- og ungdomsliv både på mellemtrinnet og i overbygningen.
Nærmest som en indledning til seksualundervisningen stiller filmens hovedperson Felix helt konkret spørgsmålet: Hvad er sex? Det vil her være oplagt at lade eleverne komme med deres bud på, hvad sex er.
Filmen tegner samtidig et billede af en børne- og ungdomskultur, hvor børnene i høj grad er overladt til sig selv. Forældrene fremstår fortravlede, hvorfor en væsentlig del af opdragelsen og socialiseringen sker gennem gruppens adfærd og kultur. Felix overtager de store drenges sprog og spiller med på deres ritualer. Filmen er dermed velegnet til at vende og diskutere begreber som gruppedynamik og gruppepres.
I filmen bliver hovedpersonen Felix en brik i et spil, han ikke helt forstår, når de store drenge har travlt med at indvie ham i de voksnes rækker. Med afsæt i filmen vil det være oplagt at tale om overgange og ritualer fx set i forhold til religion og køn.
Desuden tager filmen fat om et tabubelagt, men aktuelt fænomen - købesex blandt teenagere. Helt unge piger tilbyder seksuelle ydelser for materielle ting - burgere, mobiltelefoner eller mærkevarer. Det vil være muligt at diskutere, hvorfor Felix' veninde Sisse er kommet i den situation. Samtidig kan det være relevant at beskrive, hvordan Felix' og Sisses forhold udvikler sig gennem filmen.

Af samme instruktør

 • Se Filmen Baby

  Baby

  6-årige Nadjaline vil gøre alt for at hjælpe sin mor, der er ramt af sorg efter at have mistet et barn i slutningen af sin graviditet. Så da Nadjaline ser en baby ligge alene i sin barnevogn ude...

  Instruktør: Camilla Ramonn

  2014, 24 min, DK/Kort fiktion, Danmark

 • Se Filmen 45 cm - Or Love as a Symbolic Communication Medium

  45 cm - Or Love as a Symbolic Communication Medium

  »45 cm« er en eksperimentalfilm om det rum et menneske har omkring sig. Den zone, som sikrer følelsen af personligt territorium. Enhver betydningsfuld kontakt med et andet menneske fordrer en...

  Instruktør: Charlotte Sieling, Annette K. Olesen

  2007, 24 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmstriben