De fem år

Ikke aldersvurderet.
1955, 98 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark, Danske tekster

En autentisk og dokumentarisk film om Danmarks besættelse, modstandskampen og befrielsen. Takket være modige danske filmfolks indsats lykkedes det her i landet at filme store dele af modstandskampen og de afgørende begivenheder, som prægede årene 1940-45.
Dette enestående materiale er her samlet i een enkelt film, suppleret med et stort antal optagelser, som siden er fundet frem, dels fra danske gemmer, dels fra tyske og engelske arkiver, hvor man bl.a. har fundet tyskernes egne filmoptagelser fra Danmarks besættelse den 9. april 1940 og nogle fantastiske optagelser fra den RAF-maskine, der ledede angrebet på shell-huset den 21. marts 1945.

Dansk Film Co., der har produceret filmen, har ved fremstillingen modtaget hjælp fra illegale grupper og filmfotografer og fra Nationalmuseets historiske arkiv for film og stemmer.

Egnet Til

Fag: 

 • Historie

Af samme instruktør

 • Se Filmen
  Den syvende sans

  Den syvende sans

  En film om forudseenhed i trafikken: En bilist, der skælder ud over andre trafikanters manglende omtanke, får lejlighed til at analysere andres fejl, og hvor kun en hård opbremsning afværger...

  Instruktør: Werner Hedman, Helge Robbert

  1963, 10 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

 • Se Filmen Med kongeparret i Thailand

  Med kongeparret i Thailand

  Kongeparrets officielle besøg i Thailand, 11.-25. januar 1962. Glimt fra Bangkok, det dansk-thailandske demonstrationslandbrug i Muang Lek, samt fra Ayudhya og Chiang Mai i det nordlige Thailand...

  Instruktør: Helge Robbert

  1962, 30 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle