Nyheder til grundskolen / April 2019

Nyheder til grundskolen / April 2019

Ny kortfilm til dansk og engelsk

Der er gys og mystik i den 7 minutter lange 'Francis'. Den handler om en teenagepige, der er på campingtur. En mørk aften ror hun ud på en sø - og pludselig lyder der bankesignaler fra dybet!

Filmen er målrettet mellemtrin og udskoling. Brug filmen til at arbejde med fx gysergenrens virkemidler og analyse af fortællestruktur.

SE FILMEN HER

Nye kortfilm til dansk og fransk 

grundskolen

Knust / Til udskolingen

16-årige Aline er knust. Hendes far sidder i fængsel og vil ikke lade hende komme på besøg. Hun tager til fest med en jævnaldrende dreng, Gaëtan. Men hvordan kan man feste og være glad, når man er knust inden i? Gaëtan kommer hende til undsætning.

SE FILMEN HER

grundskolen

I havsnød / Til udskolingen

Tre teenagere fester på stranden. Festen ender med en tur ud på de mørke bølger i en stjålen gummibåd. Næste morgen vågner de langt ude på havet. Uden vand, ly eller mad. Nu bliver de sat på prøve. Selvom de er pressede, er de nødt til at holde sammen.

SE FILMEN HER

Filmkonkurrence for unge talenter

Tilmelding er åben til The Next Film Festival

The Next Film Festival er Danmarks største åbne filmkonkurrence og filmevent for filmskabere under 21 år. Der er en særlig skolerettet del af filmfestivalen, som bl.a. rummer inspirationsdag for elever, efteruddannelse for lærere og fælles tema for årets produktioner.

grundskolen

LÆS MERE

Produktiv læring med gyserfilm

Prøv kræfter med filmsproget

Station Next og Gyldendal står bag et undervisningsforløb til udskolingen, hvor eleverne selv skal producere gyserfilm. Målet er at give eleverne forståelse for både genren og filmmediet ved at arbejde praksisnært med genrens koder og de filmiske virkemidler. Undervisningsforløbet er frit tilængeligt.

grundskolen

LÆS MERE

Styrk klassens digitale kompetencer

'Digital Genial' - materiale til forældremødet

Medierådet for Børn og Unge står bag det gratis materiale 'Digital Genial'. Det er beregnet til at bruge på forældremødet i indskoling og mellemtrin. Materialet er en online-værktøjskasse med aktiviteter, der kan gennemføres på 20 minutter.

grundskolen

LÆS MERE

Læringsplatformen 'Everyday'

Lær at lave dokumentarfilm

Websitet 'Everyday' er en læringsplatform, som har fokus på at gøre børn og unge til stærke videofortællere. Sitet rummer bl.a. undervisningsmaterialer, tutorials og workshops af forskellig længde. CPH:DOX står bag 'Everyday'. Målrettet mellemtrin og udskoling.

LÆS MERE

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle