Nyheder til grundskolen / Februar 2019

Nyheder til grundskolen / Februar 2019

Ud & Se ... med FILM-X

I Cinematekets filmstudier FILM-X kan elever på alle klassetrin lave deres egne film. Studie 1-4 er lige blevet renoveret og genåbnet. Teknikken er opgraderet, og der er kommet flotte nye studier til. Nu kan man lave film, der foregår i fx en togkupe, et rumskib, et tårnværelse og en amerikansk diner.

Se undervisningsmateriale og book forløb her

grundskolen

Sæt spildesign på skoleskemaet: Undervisningsforløb til alle klassetrin

På websitet Spilværk kan I finde undervisningsmaterialer til at arbejde med spiludvikling i skolen. Her er bl.a. gratis elevark samt instruktionsfilm til lærere og elever. Materialerne er udviklet i samarbejde med Det Danske Filminstitut.

LÆS MERE

Mit livs konfirmation

Film og Undervisningsmateriale til konfirmationsforberedelse

Folkekirkens Videns- og Uddannelsescenter og Det Danske Filminstitut har lavet et nyt undervisningsmateriale til konfirmationsforberedelsen. Samtidig er der indgået en abonnementsaftale, der giver alle landets præster/menigheder adgang til Filmcentralen/Undervisning.

Find materialet til 'Mit livs konfirmation' her

grundskolen

Persondata-hva'-for-noget? Nyt materiale om digitale rettigheder

I et nyt materiale sætter unge selv ord, lyd og billeder på deres overvejelser omkring digitale rettigheder og persondataforordningen (GDPR). Materialet er målrettet elever og lærere og giver konkret vejledningen i, hvordan man kan sikre sine digitale rettigheder.

Find online-materialet 'Persondata-hva'-for-noget?' her

Nye film på filmcentralen:

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle