About a Girl

About a Girl

- et undervisningsmateriale

Handlingsreferat

15-årige Charleen bor sammen med sin mor Sabine, sin lillebror Oscar og morens kæreste Volker. Faren, der er musiker, forlod familien, da Charleen var seks år. Bedstemoren er Charleens lyspunkt. Hos hende føler hun sig forstået og glad. Charleen har den seneste tid været i dårligt humør, da hun føler sig uden for både familiens og klassens fællesskaber. Hun kan ikke koncentrere sig i skolen, og hendes veninde Isa, der er klassens populære pige, tager ikke Charleens replik om selvmordstanker seriøst. Døden skræmmer ikke Charleen. Hun er tværtimod fan af afdøde musikere, og i fritiden fotograferer hun døde dyr. Hun er i erhvervspraktik hos en bedemand, hvor hun oplever de døde som lykkelige og tilfredse. Moren er bekymret for, om Charleen kan håndtere sit teenageliv, men hun kan ikke få Charleen til at åbne sig.

Charleen beslutter sig for at begå selvmord! På vej hjem fra sit job hos bedemanden får hun ideen til, hvordan en hårtørrer i kombination med vand i badekarret derhjemme vil kunne gøre en ende på hendes udsigtsløse liv. Selvmordsforsøget mislykkes, da hendes telefon ringer, mens hun står i badekarret. I forsøg på at se, hvem der ringer, får hun overbalance og falder ud af badekarret og slår sig. Både moren og Isa føler sig skyldige i Charleens selvmordsforsøg og kræver en forklaring. Charleen fortæller, at hun bare ønskede fred for familien, for følelser, tanker og det at være til.

For ikke at blive indlagt på en psykiatrisk klinik indvilliger hun i samtaler hos psykologen Frei. I venteværelset møder hun klassekammeraten Linus.

Han er klassens kloge dreng og er ligesom Charleen outsider i skolen. Han og Charleen udvikler på trods af Charleens afvisninger i begyndelsen et tæt venskab, og de tilbringer stadig mere tid sammen uden for skolen.

Efterhånden spirer forelskelsen mellem dem. Alt ser lyst ud, indtil Charleen bliver uvenner med Isa, Linus ikke dukker op til deres biografaftale, og mormoren dør. Sammen med familien og psykologen gennemlever Charleen de følelsesmæssige rutsjeture og genforenes med Isa og Linus. Hun bliver overbevist om, at døden giver livet mening, og at livet er en gave, som man ikke kan smide væk eller bytte.

About a girl
Foto: IMBISSFILM

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle