
Havet græder
Sahara æder sig ind på Senegals landbrugsjord. Fiskene i havet er Senegals sidste ressource, men den svinder hastigt ind. Presset på fiskebestanden kommer først og fremmest fra de europæiske...
Migration har altid været en central faktor i Afrikas udvikling. Store befolknings-grupper har bevæget sig på kryds og tværs af kontinentet gennem tusinder af år. Afrikanerne, som ankommer til Europas kyster, er blevet et voksende problem for modtagerlandene - først og fremmest Spanien, Frankrig og Italien. Problemet er vokset eksplosivt efter finanskrisen satte ind, hvorfor der nu sættes mange kræfter ind på at standse migrationen til de sydeuropæiske lande. Dette undervisningsmateriale til tre dokumentarfilm sætter fokus på de samfundsmæssige kræfter som sender migranterne afsted og med konsekvenserne af migrationen - i Europa og i Afrika.. Undervisningsmaterialet er lavet af SPOR Media og kan findes på hjemmesiden "Fjerne naboer". Klik her:
Afrikansk migration - Baggrundsmateriale
Undervisningsmaterialet til filmene består af artikler, leksikonopslag og links og har fokus på landets sociale og politiske forhold - og på landets historie. Undervisningsmaterialet er målrettet til spansk, samfundsfag og historie på gymnasieniveau, men dele af materialet kan også bruges af folkeskolens ældste klasser. Materialet knytter sig til fire dokumentarfilm: Havet Græder, Bab Septa, El Ejido og Under den samme himmel.
Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.
Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle