FILM-X - Lav film i Cinemateket

FILM-X - Lav film i Cinemateket

Forløb til indskolingen

Alle forløb varer 3 timer og indeholder fagligt oplæg (20 min.), filmoptagelse (80 min.), filmklipning (60 min.) og filmvisning / evaluering (30 min.). Filmholdene aftaler pauser undervejs med de to undervisere.

Hvert forløb ledsages af en lærervejledning, der gennemgår indholdet og forberedelsen for jeres forløb. Find alle vejledninger i boxen "Lærervejledninger".

Lav film om venskab

grundskolen

Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal børnenes egne fortællinger omhandle venskab.

Under filmoptagelserne i FILM-X reflekteres med indlevelse over både konflikter og løsninger, som børnene kender fra deres egen hverdag. Under klipningen udvælger eleverne musik og lyd, der understreger personernes følelser.

Book forløb

Fortæl en film

grundskolen

I dette forløb skaber eleverne deres egne små filmfortællinger med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning.

Filmholdene tager en fortælling med hjemmefra, og under optagelserne og klipningen bruger de filmens særlige sprog til at etablere, optrappe og afrunde deres historie.

Book forløb

Kontakt

Kari Eggert Rysgaard
tlf: 33743669

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Send en mail vedr. Film-X

 

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle