FILM-X - Lav film i Cinemateket

FILM-X - Lav film i Cinemateket

Forløb til mellemtrinnet

Alle forløb varer 3 timer og rummer fagligt oplæg (20 min.), filmoptagelse (80 min.), filmklipning (60 min.) og filmvisning / evaluering (30 min.)

Skab film OM ULIGHED UD FRA FN’s verdensmål

grundskolen

”Mindre ulighed” er et af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. I dette forløb skal I forholde jer til og diskutere emnet ud fra en kortfilm, der bringer emnet tæt på jeres egen hverdag. På skolen hjælper et undervisningsmateriale med at stille skarpt på emnet og i FILM-X skal I selv producere en film, der rummer et dilemma omkring ulighed.

Forløbet lanceres i samarbejde med BUSTER-filmfestival og kan bookes fra uge 41.

Book forløb

Lav film om venskab (1.-4. klasse)

grundskolen

Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal børnenes egne fortællinger omhandle venskab.

Under filmoptagelserne i FILM-X reflekteres med indlevelse over både konflikter og løsninger, som børnene kender fra deres egen hverdag. Under klipningen udvælger eleverne musik og lyd, der understreger personernes følelser.

Book forløb

Filmproduktion med improvisation (4.-9. klasse)

grundskolen

Filmproduktion handler om samarbejde. I dette forløb skal eleverne improvisere en filmfortælling frem i en kreativ proces, hvor der er fokus på at lytte, give hinanden plads – og selv turde komme på banen.

FILM-X guiderne giver filmholdene missioner og benspænd, der får dem til at tænke ud af boksen.

Book forløb

Fortæl en film (1.-4. klasse)

grundskolen

I dette forløb skaber eleverne deres egne små filmfortællinger med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning.

Filmholdene tager en fortælling med hjemmefra, og under optagelserne og klipningen bruger de filmens særlige sprog til at etablere, optrappe og afrunde deres historie.

Book forløb

Clifi – producer fremtidsfilm om klima (4.-9. klasse)

grundskolen

Clifi er en særlig gren af science fiction-genren, hvor filmene især behandler forestillinger om menneskehedens og jordens tilstand i en nær eller fjern fremtid. I dette forløb skal eleverne skabe en filmfortælling med deres egen fremtidsvision, hvor de særligt fokuserer på klimaforandringer.

Book forløb

Skab filmfortællinger fra 2. verdenskrig

grundskolen

I dette forløb skal eleverne omsætte deres viden om 2. verdenskrig til en filmscene, der beretter om modstandskampen. Filmholdene levendegør deres fortælling med virkemidler som scenografi, dialog og musik.

Rammen omkring den praktiske proces i filmstudierne er en diskussion og undersøgelse af fiktionsfilmens kildeværdi. 

Book forløb

Lav gyserfilm

grundskolen

Eleverne samarbejder om at skabe deres egne gyserfilm med refleksion omkring gyserfilmens effektive virkemidler. De optager en uhyggelig fortælling i studierne og overvejer f.eks. brug af rekvisitter, chok og suspence. I klipningen tilføjes spænding med ekstra billedklip og naturligvis skræmmende lyd og musik.

Book forløb

Reklame- og kampagnefilm (Fra 5. klasse)

grundskolen

Eleverne reflekterer over begreber som målgruppe, budskab og virkemidler, når de skaber deres egne narrative reklme- og kampagnefilm. De idéudvikler med afsæt et udleveret produkt og definerede kundeønsker.

Filmene optages og klippes i FILM-X studierne, hvor filmholdene skal tilpasse deres idé en given ramme og baggrundsfilm.

Book forløb

Kontakt

Kari Eggert Rysgaard
tlf: 33743669

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Send en mail vedr. Film-X

 

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle