FILM-X - Lav film i Cinemateket

FILM-X - Lav film i Cinemateket

BUSTER-forløb i uge 40

Skab film om mødet med det ukendte

grundskolen

Skoletjenesten i FILM-X tilbyder igen i år et særligt forløb i samarbejde med BUSTER-filmfestival, der er målrettet 6.-10. klassetrin.

Hvert forløb varer 3 timer og koster 700 kr. (ex moms) for en klasse på op til 28 elever.

Book forløb

BESKRIVELSE AF FORLØB

Eleverne samarbejder om at skabe deres egne film, der tager udgangspunkt i mødet med noget nyt og fremmed. Det kan være både angstfuldt og spændende at ankomme til et ukendt sted, og mødet med nye mennesker og fremmede kulturer kan føre til situationer, hvor andres reaktioner og handlinger kan opleves som både fantastiske og forkastelige.

Vi starter workshoppen i biografen, hvor I sammen med jeres to undervisere gennemgår kortfilmen ‘I Don’t Want to Die’, der iscenesætter, hvordan vi, som vidner til andres nød, både kan vælge at lukke øjnene eller at handle. Filmen skal inspirere eleverne til at filmatisere deres egne fortællinger, som efterfølgende skal produceres i FILM-X studierne.

Eleverne samarbejder i filmhold med at optage og klippe en filmscene på 1-2 minutter, der tager fat i et medmenneskeligt dilemma. Filmen skal skildre en situation, der tager fat på menneskelige reaktioner udsprunget af følelser som ansvar, empati og frygt.

Vi slutter af med fælles filmvisning og evaluering, og filmene får I med hjem. Workshoppen afholdes af FILM-X i samarbejde med BUSTER og koster 700 kr./klasse.

Forberedelsesmaterialer og kortfilm tilsendes tilmeldte forud for workshoppen. Det forventes, at klassen bruger min. 2 lektioner på forberedelse.

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle