Filmpædagogik i Danmark

Filmpædagogik i Danmark

filmpædagogik i danmark

Mængden af filmpædagogiske aktiviteter i Danmark er steget markant i de seneste år, og der kommer hele tiden nye aktører på banen. Her har vi samlet tre vigtige elementer, der tilsammen kan give en status og et overblik over aktuelle filmpædagogiske aktører og aktiviteter i Danmark.

Filmpædagogisk netværk

Netværkets formål er at aktørerne i det filmpædagogiske miljø lærer hinanden bedre at kende og får styrket kendskabet til hinandens aktiviteter, planer og overvejelser. Netværket er åbent for alle, der arbejder med det film- og mediepædagogiske felt som målgruppe.

Filmpædagogiske projekter i DK

En kortlægning af mere end 50 filmpædagogiske projekter og initiativer til grundskolen fra hele Danmark. Målet har været at samle erfaringer, resultater og anbefalinger på det filmpædagogiske område på grundskoleniveau i Danmark. Kortlægningen er udarbejdet af Animated Learning Lab (ALL) på The Animation Workshop/ VIA University College (VIA UC) i et samarbejde med Det Danske Filminstitut (DFI), Kulturregion Fyn og Station Next.

Film - et sprog uden grænser

Projektet udforsker, hvordan film kan styrke børn og unges samtale om og forståelse af forskellige samfund og kulturer. Film krydser nemt grænser – også på tværs af kontinenter. Med sin appel til et ungt publikum kan film stimulere til refleksion på tværs af nationalitet, alder, køn og livserfaring. Her kan europæiske organisationer med stor erfaring i at anvende film i undervisningen bidrage til at skabe fælles oplevelser blandt børn og unge, herunder også de grupper af migranter og flygtninge, som ankommer til Europa af sociale, kulturelle, økonomiske eller politiske årsager. Projektet er et samarbejde mellem BFI, Vision Kino og Det Danske Filminstitut. 

Nyere forskningsrapporter

Som en naturlig konsekvens af den øgede filmpædagogiske aktivitet og et generelt større fokus på film i undervisningen, er der også i de seneste år kommet betydelig mere filmpædagogisk forskning. Her har vi samlet en række af de væsentligste nyere forskningsrapporter på området.

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmstriben