Mikrofinans- temabillede

Mikrofinans

- et undervisningsmateriale til dokumentarfilmen "Small Change - Big Business"

Klassetrin: 

  • 8. klasse
  • 9. klasse
  • 10. klasse
  • Gymnasiet

Grundskolefag: 

  • Samfundsfag
  • Geografi

Materialetyper: 

  • Materialer til dokumentarfilm

Emneord: 

FNs 2015-mål har gjort bekæmpelse af fattigdom til hovedmålsætningen for de rige landes støtte til udvikling i Syd, og mikrofinans er et af de tiltag, man har store forventninger til. Det handler om at give fattige mennesker mulighed for at låne penge uden sikkerhed - og spare op. Penge som de kan bruge til at sætte gang i aktiviteter, som de kan tjene penge på eller som kan betale børnenes skolegang. Mikrofinansprojekter findes nu i de fleste fattige lande, og skønnes at omfatte mere end 100 millioner mennesker, men sideløbende med successen har der rejst sig mange kritiske røster, som blandt andet stiller spørgsmålene: Bliver mikrofinansprojekter brugt som en ’undskyldning’ for ikke at gøre noget ved de strukturelle forhold, der skaber den skæve fordeling af verdens ressourcer? Er mikrofinans så problemfri en genvej til udvikling som fortalerne hævder?

Dette undervisningsmateriale til dokumentarfilmen "Small Change - Big Business" sætter fokus på mikrofinans som en mulig vej til økonomisk udvikling. Undervisningsmaterialet er lavet af SPOR Media og kan findes på hjemmesiden "Fjerne naboer". Klik her:
 
Mikrofinans - Baggrundsmateriale
 
Undervisningsmaterialet til filmene består af artikler, leksikonopslag og links og er målrettet til samfundsfag og geografi på gymnasieniveau, men dele af materialet kan også bruges af folkeskolens ældste klasser. Bemærk at undervisningsmaterialet også inddrager to film der ikke findes på Filmcentralen: "De besiddelsesløses Bank"  og "En høne i hånden er bedre end ti på taget". Disse film kan ses af skoler, der har abonnement på UNI-serveren.

Du kan finde flere undervisningsmaterialer på Spor Medias website: Fjerne naboer
 

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle