De små vilde: efterår

2013, 13 min, DK/Dokumentarfilm, Børnefilm, Naturfilm, Danmark

Når efteråret nærmer sig og kulden kommer, rykker musene ind i vores huse, men det er ikke altid lige populært - især ikke blandt de voksne. Det er ikke let at være mus, og både ræven og uglen er ude efter dem.

Om sommeren kan man fange krabber fra badebroen, og Lara er nysgerrig efter at få fingrene i en sådan krabat. Rogvi og Alexander går på jagt efter haletudser nede ved vandhullet, for drengene er spændte på at se dem udvikle sig til frøer. Karl og hans ven er ude efter noget meget større. De jagter trolde i skoven, og støder på både hjorte, fugle og dyrekranier. "De små vilde" er en underfundig og legelysten dokumentarserie bestående af fire film - en for hver årstid.

Instruktør:

Laila Hodell

Emneord: 

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Indskoling
 • Mellemtrin

Fag: 

 • Dansk
 • Natur/teknologi

Undervisningsvejledning

”De små vilde” er en serie, som består af fire helt korte dokumentarfilm – en for hver af de fire årstider. Børn har hovedroller i filmene, som handler om, hvordan de udforsker naturen omkring sig. Vi følger deres jagt på alt fra mus og haletudser til trolde.

Filmene kan både bruges til arbejde i klassen, og de kan inspirere til, at eleverne selv begiver sig ud for at udforske naturen. Det er oplagt at inddrage filmene i natur/teknik, når der er fokus på den skandinaviske natur. I undervisningsmaterialet til filmene findes faktaark om de dyr, der er særlig fokus på: frøer, mus, krabber og hjorte. I materialet er der desuden undersøgelsesark, tegneark og lærervejledning.

Hvis der er tid og mulighed, kan filmene bruges som udgangspunkt for ekskursioner i skoven, ved søen og stranden. Undervisningsmaterialet giver forslag til en lang række aktiviteter, fx at undersøge dyrespor, fange smådyr i et vandhul, indsamle og dissekere uglegylp, at fiske eller at tage på fugletur.

Credits

Alternative Title
De små vilde 1:4
Instruktør
Laila Hodell
Medvirkende
Tobias Hodell
Produktion
Wake Film
Censur
Tilladt for alle
Fotograf
Casper Høyberg
Claus Petersen
Klipper
Elisabeth Colding
Manuskript
Laila Hodell

Stills

Wake Film 2013

Af samme instruktør

 • Se Filmen Undervisningsmateriale tilgængeligt De små vilde: sommer

  De små vilde: sommer

  Om sommeren kan man fange krabber fra badebroen, og Lara er nysgerrig efter at få fingrene i en sådan krabat. Rogvi og Alexander går på jagt efter haletudser nede ved vandhullet, for drengene er...

  Instruktør: Laila Hodell

  2013, 13 min, DK/Dokumentarfilm, Børnefilm, Naturfilm, Danmark

 • Se Filmen Undervisningsmateriale tilgængeligt De små vilde: forår

  De små vilde: forår

  Rogvi og Alexander går på jagt efter haletudser nede ved vandhullet, for drengene er spændte på at se dem udvikle sig til frøer. Om sommeren kan man fange krabber fra badebroen, og Lara er...

  Instruktør: Laila Hodell

  2013, 10 min, DK/Dokumentarfilm, Børnefilm, Naturfilm, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle