Filmcentralen i ny version

Filmcentralen i ny version

En opdateret version af Filmcentralen / Undervisning er på vej. Her kommer bl.a. til at være mere elevrettet indhold, flere muligheder for aktiviteter og opgraderet streamingfunktion. Vær opmærksom på, at du selv skal gemme og overføre indholdet i ’Min Filmcentral’.

I 2022 vil du møde en ny version af Filmcentralen på den webadresse, du kender. Sitet har eksisteret siden 2013, og det er tid til at opdatere både indhold, layout, funktioner og platform. Vi har benyttet anledningen til forbedre sitet didaktisk. Gennem årene har vi modtaget mange ønsker fra lærere om fx nye funktionaliteter på sitet, og nu bliver en del af dem blevet virkelighed.

Udviklingen af den nye version af websitet har desværre været ramt af en række tekniske problemer og forsinkelser, men der bliver arbejdet hårdt på, at sitet kan gå i luften til foråret.

Elevrettet indhold og kreative aktiviteter

Den nye version af Filmcentralen får mere elevrettet indhold. Undervisningsmaterialerne lægger fremover op til, at eleverne arbejder online via websitet. Der vil være flere kreative og medskabende elevaktiviteter med fokus på bl.a. remediering. Der vil stadig være grundige lærervejledninger.

Opgraderede streamingfaciliteter

Streamingfunktionen bliver opdateret, så den lever op til standarderne for til en tidssvarende streamingtjeneste. Den nye platform tager også højde for, at det ikke kun er enkeltstående film i traditionel forstand, der kan streames, men også serieformater, webisodes mv.

Gem dine personlige film- og kliplister

Desværre har det ikke været teknisk muligt at overføre jeres personlige film- og kliplister, der ligger i ’Min Filmcentral’, til den nye version af sitet. Hvis du gerne vil have dine lister med over på den nye platform, skal du senest den 1. marts:

  1. notere titler og klip i et dokument på din egen computer
  2. oprette dem manuelt i ’Min Filmcentral’ på det opdaterede site, når det går i luften 

Vi beklager ulejligheden!

Ændring af visse links

Hvis du har gemt links til film eller opslag i Filmleksikon, så kan du roligt beholde dem – de ændrer sig ikke. Til gengæld får undervisningsmaterialerne nye webadresser (URL’er), så dem vil du være nødt til at fremsøge på sitet på ny. Vi beklager, at det ikke har været muligt at bevare alle webadresser, som de var på det tidligere site.

Forældet indhold forsvinder

I forbindelse med opdateringen af Filmcentralen rydder vi op i indholdet. Vi gennemlæser alle undervisningsmaterialer og fjerner materialer, som er forældede og ikke lever op til det kvalitetsniveau, Filmcentralen står for.

Vi håber, I får glæde af Filmcentralen i nye klæder!

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle