Om Filmcentralen

Se film på dit TV

Smart-TV og andre enheder

Filmcentralen har begrænset understøttelse til Smart TV, der kører med Linux.

Har du en Apple TV box, kan du via din Iphone eller Ipad streame lyd og billeder trådløst til dit fjernsyn via Airplay (se link her)

Sådan kobler du computeren til dit TV

Det kan være en fordel at koble computeren til tv, da billedkvaliteten opleves som noget bedre på tv-skærmen end på en computer-skærm.
 

Tekniske krav til tv


Kan tv'et modtage videosignalet fra computeren?


For at se film på tv må tv'et have en af følgende indgange: DVI, HDMI, komponent, Scart-, komposit- eller S-video indgang. De fleste tv-apparater har en eller flere af disse indgange. Hvis dit tv ikke har nogen af disse indgange, kan du ikke koble det sammen med computeren. Fladskærme har mange flere muligheder end CRT tv.
 

Kan computeren sende videosignalet til tv'et?


Din computer må have en af disse udgange: DVI, HDMI, komponent, komposit- eller S-video. Hvis computeren ikke har det, kan du enten installere et nyt grafikkort, som understøtter det, eller koble en ekstern adapter til skærmudgangen på computeren. Kontakt din forhandler for at få hjælp til dette.Hvis computeren har en af disse udgange, kan du gå videre til næste punkt.  

Tilkobling af kabel


Tilkobling af kablet er afhængig af, hvilke kontakter der er på din computer og dit tv. Det vigtigste er at bruge et kabel, som passer ind i en af udgangene på computeren og ind i en af indgangene på tv'et. Se forklaringen i brugermanualen som fulgte med computeren eller grafikkortet.

Når du ved hvilke kontakter og stik, du har, kan du henvende dig til en tv/elektronik-forhandler for at få det rette kabel.
 

Indstillinger på computeren


Hvordan du får indstillet computeren til at sende tv-signal afhænger af mærke og model. Du må derfor se detajler om, hvordan dette gøres, i brugermanualen til computeren eller til grafikkortet.

Lyd


De fleste computere har en lydudgang som minijack (en lille kontakt som på minidisc eller bærbar cd-afspiller). Denne kontakt sidder normalt på bagsiden af computeren, men du kan også bruge udgangen til hovedtelefon. 
 


På tv'et findes der som regel phono-kontakter, hvor man tager lydsignalet ind til venstre og højre højttaler. For at benytte disse kontakter har du brug for et kabel med overgang fra minijack til phono-kontakt. Du kan også koble lyd fra computeren til tv'et via scartkontakten. Tal med en tv/elektronik-forhandler om hvilken slags overgang, du skal have.