This ain't California

This ain't california

- et undervisningsmateriale

Gymnasiefag: 

  • Tysk

Materialetyper: 

  • Materialer til spillefilm

Emneord: 

Bemærk: Dette undervisningsmateriale er til en film, som Det Danske Filminstitut ikke har distributionsrettigheder til. Filmen kan derfor ikke ses på Filmcentralen.

Undervisningsmateriale

"This Ain't California" (2011) af Marten Persiel.

I 1980’ernes Østberlin opdager en flok unge glæden ved at køre på hjemmebyggede skateboards. Sammen oplever de ungdommens kærlighed, fester og leg. Samtidig suser de gennem Berlins betonjungle og dokumenterer deres færden på smalfilm. Med deres skateboards skaber de sig et frirum uden for samfundets regler og konkurrencementalitet. Tyve år senere ses skaterne igen for at mødes med gruppens karismatiske leder.

Denne medrivende falske dokumentar giver et interessant og overraskende indblik i tysk historie. Den opdigtede historie bliver til en charmerende historie om en subkultur, som bliver til den virkelige historie om en opdelt by i et opdelt Europa. Ud over det fantastiske soundtrack og det imponerende arkivmateriale, byder filmen også på den rørende historie om venskabet mellem tre unge rebeller på rullebrætter.

Goethe-Institut Dänemark har udviklet et undervisningsmateriale til filmen, som egner sig til at arbejde med før og efter visning af filmen.

Undervisningsmaterialet ligger her: Goethe-Institut Dänemark

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle