Ekstra bladet uden for citat

Ekstra bladet uden for citat

- et undervisningsmateriale

Gymnasiefag: 

  • Filosofi
  • Kulturforståelse
  • Samfundsfag
  • Engelsk
  • Dansk

Materialetyper: 

  • Materialer til dokumentarfilm

Emneord: 

Dokumentarfilmen "Ekstra Bladet uden for citat" handler om Ekstra Bladet, der står i sin værste krise i avisens 100 år lange og stolte historie. Opslagstallene falder og økonomien vakler. Læserne er gået on-line og svigter den gamle avis. Hvordan knækker de koden til at tjene penge på nyheder og journalistik på nettet? Hver dag slås Danmarks gamle vagthund med de andre dagblade om læserne og de gode forsidehistorier. Men kampen er hård og kun den stærkeste overlever. De to danske statsborgere Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez' gidselhistorie spiller en central rolle i filmen, som er et portræt af en tabloidavis på vej ind i en ny æra. Eller på vej ud af læsernes bevidsthed.

Undervisningsmateriale

Danish Documentary Production har produceret et undervisningsmateriale til filmen, som er instrueret af Mikala Krogh. Materialet er skrevet af Sidsel Siersted og retter sig mod dansk, engelsk, filosofi, kulturforståelse og samfundsfag på de gymnasiale uddannelser STX og HTX.

Undervisningsmaterialet ser bl.a. på journalistens rolle som den fjerde statsmagt og håndhæver af demokratiet. Materialet ser også på dokumentarfilmen som genre, nyhedskriterier og Ekstra Bladets fremgangsmetoder med afsæt i Pressenævnets vejledende regler for god presseskik.

Filmen kan ses her på Filmcentralen, og materialet indeholder desuden klip fra filmen, filmens plakat og et interview med instruktøren Mikala Krogh.

For en forklaring af materialets filmiske begreber se Filmcentralens online filmleksikon om dramaturgi og filmiske virkemidler.

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle