She Sings

She Sings

- et undervisningsmateriale til gymnasiet

Gymnasiefag: 

  • Samfundsfag
  • Mediefag
  • Historie

Materialetyper: 

  • Materialer til dokumentarfilm

Emneord: 

I Bhutans hovedstad Thimpu bor den 19-årige Dechen der, ligesom mange andre unge, drømmer om at blive en succesfuld sanger. Dechen bliver udvalgt til at deltage i den nationale sangkonkurrence, Druk Superstar, som vises på bhutanesisk fjernsyn, og filmen følger hendes rejse gennem konkurrencen. Dechens afdøde bedstemor var også sangerinde, og undervejs i konkurrencen begynder den unge kvinde at udforske bedstemorens historie i en søgen efter identitet. Dechens personlige udvikling bliver et billede på Bhutan som et kontrastfyldt, lukket land under forandring.

Dette undervisningsmateriale sætter fokus på det eksperimenterende filmsprog, der kendetegner filmen, og temaerne identitetsdannelse, familieliv og ungdom. Undervisningsmaterialet er lavet af Pasha Parts, Copenhagen Film Company og kan findes på undervisningsministeriets hjemmeside "Materialeplatformen". Klik her for at hente materialet:

Undervisningsmateriale til "She Sings".

Materialet indeholder filmcitater, arbejdsspørgsmål og foreslag til øvrige materialer, artikler, links og andre lignende dokumentarfilm. Undervisningsmaterialet er målrettet undervisningen i historie, mediefag og kultur- og samfundsfag på gymnasieniveau.

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle