ERINDRINGSBIO

Sådan bruger du ErindringsBio

Skolelærerinde underviser små børn
Fra filmen "I skole", 1964.

ErindringsBio består af en række temapakker, rettet mod mennesker med demens, plejepersonale og pårørende.

Temapakkerne indeholder et bredt udvalg af film om alt fra fest til hverdagsliv. Hver temapakke indeholder:

  • 7-9 udvalgte film overvejende fra 1950’erne og 1960’erne med enkelte afstikkere til de omkringliggende årtier. Valget af de to årtier er ikke tilfældigt. Filmene stammer fra en tid, som mange i den ældre målgruppen stadig vil kunne huske – også selvom en demenssygdom har svækket hukommelsen betydeligt.
     
  • Dialogmateriale med spørgsmål, opgaver og introduktioner rettet mod både plejepersonale og pårørende i berøring med mennesker med demens. Der er på nuværende tidspunkt ikke lavet dialogmateriale, som er målrettet frivillige i ældresektoren. Det betyder dog ikke, at frivillige ikke er velkomne til at bruge materialet på lige fod med plejepersonale og pårørende.

For at bruge de enkelte temapakker skal du downloade, printe og bruge det tilhørende dialogmateriale. Du finder dialogmaterialet nedenfor og på de enkelte temasider, hvor selve filmene ligger.

hent dialogmateriale for pårørende

hent dialogmateriale for plejepersonale

SE ERINDRINGSBIO PÅ DIT TV

Du kan se ErindringsBio på dit tv, hvis du har følgende:

  • AirPlay: Har du en Apple TV box, kan du streame filmene i ErindringsBio til dit tv via Airplay fra iPhone, Mac-computer eller iPad. 
  • Chromecast: Hvis du har chromecast kan du se filmene fra ErindringsBio via trådløs tilkobling fra din computer. For at gøre dette skal du benytte Chrome som browser og vælge funktionen "Cast" i menuen. Det er desværre ikke muligt at chromecaste filmene via mobil og iPad.
  • Kabel: Du kan også se ErindringsBio på dit tv ved at forbinde tv til computer med et kabel. For at gøre dette skal tv'et have en af følgende indgange: DVI, HDMI, komponent, Scart-, komposit- eller S-videoindgang.