Boligkommissionens saneringsfilm 1965

Film Boligkommissionens saneringsfilm 1965 Se Filmen

1965, 92 min., Stum

Registrering af saneringsområder i det indre København: Nikolaj Plads, Nikolajgade-Bremerholm, Vingaardstræde, Dybensgade, Herluf Trolles Gade, Landemærket-Åbenrå, Gothersgade, Christianshavn, Gammelholm, Rosengården-Fiolstræde-Krystalgade-Peter Huitfeldtstræde og Løvstræde. Filmen dokumenterer de gamle københavnske baggårde og nedrivning af baghuse samt gaderne og hverdagslivet, der udfolder sig.

Emneord: Boligforhold, Byfornyelse, Hverdagsliv, Boligsanering, København, 1960-1969

Filmtype: Dokumentariske optagelser

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet ved hjælp af danmarkskortet.

OBS: Du skal kun angive din e-mailadresse, hvis du ønsker, at websitets redaktion skal gøre dit klip til en bestandig del af danmarkskortet. Kun klip med korrekt stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du kan frit dele dit klip på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

søren møller

13-01-2016

Det er helt mærkeligt at se, det næstsidste store afsnit nedrivning på Gammelholm, var nedrivning af det tættest bebyggede område i København. Udfra tidens ånd blev hele det derved opstået gårdareal til p. pladser. Men i dag er det svært forståeligt hvor klaustrofobisk Københavnske baggårde var, nedslidt og komplet uegnet til mennesker. Tak for nogle gode klip.

Frank S Olinsson

08-03-2016

Det vækker minder om en tid med skæve vindueskarme i lejligheden, fælles wc i gården og nogle fæle store rotter.
0:54 optagelsen er foretaget i Nikolajgade udenfor porten med opgangen hvor Dirch Passer og Sigrid Horne Rasmussen boede i min drengetid ca 1950. I kælderbutikken hvor der er malet kolonial var dengang ismejeri, og butikken i stueplan umiddelbart derefter var købmandsforretning som ejedes af købmand Jensen.
5.11 bag plankeværket i Bremerholm var en lukket plads hvor Københavns Kommune opbevarede snerydningsudstyr. Til at bortkøre sneen havde man nogle store kærrer som kunne rumme 1/2 kbm sne. Kærrerne havde jul som var ca ø1 m.
5:21 i huset tv i Dybensgade havde fiskeeksportør Espersen fra Rønne et røgeri, hvilket afstedkom jævnlige udrykninger af brandvæsenet fordi (formentlig) fiskeolien satte sig i skorstenen og gav skorstensbrand.
12:02 Klippet er fra Københavns Bymuseum på Vesterbrogade
21:44 I huset tv boede i 1955 min skolekammerat Majken

Bent jørgensen

10-11-2019

-havde keramikværksted i peder hvidtfeldtstæde 7, som blev en bekostelig affære at flytte, som for de andre små virksomheder i Rosengårdskareen,for det havde Københavns Saneringsselskab ikke midler til, ligesom de ikke kunne anvise lokaler til erstatning, så for dem var det en billig omgang at slippe for lejerne, nogle af dem, der havde været der 10-20 og 30 år, og det miljø der var dengang er totalt forsvundet--Københavns Kommune er kun pengegrisk og tænker ikke på at kreative sjæle og små virksomheder også har brug for steder der er til at betale--til gengæld står over 2000 luksuslejligheder til stadighed tomme, som resultat af jagten på velpolstrede skatteydere--så det er heldigt, at vi har udkanter i landet, hvor der stadig er plads til os og der kommer flere til, som her på Møn-

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------