Børnehjem

Film museum/danmark-paa-film Se Filmen

4 min., Stum

Borgmester Ernst Kaper og en række fine gæster besøger børnehjemmet Gammel Nærumgaard. Børnehjemmets personale, børn og gæster stiller op til fotografering, men fotografens fokus er primært på gæsterne. Derefter optagelser fra borgmester Kapers kontor. Optagelserne er uden årstal.

Ernst Kaper (K) var borgmester for magistratens l. afdeling fra 1917-1940. Børnehjemmet blev grundlagt i 1906 og modtog fattige københavnske børn, som ikke havde "legemlige eller moralsk problemer".

Emneord: 1920-1929, Børn, Børneforsorg, Børnehjem

Medvirkende: Ernst Kaper

Filmtype: Stumfilm

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet ved hjælp af danmarkskortet.

OBS: Du skal kun angive din e-mailadresse, hvis du ønsker, at websitets redaktion skal gøre dit klip til en bestandig del af danmarkskortet. Kun klip med korrekt stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du kan frit dele dit klip på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Christina Klitgaard

05-01-2022

Jeg har en del viden og billeder for tiden under 2. verdenskrig hvor min far og hans 3 søskende voksede op. Det var daglig tæsk og ydmygelse af sengevædende børn. Det var korporlig afstraffelse, det var sovsemadder, stivnet sovs skåret i skiver på rugbrød med i madpakken. Jeg har mange historier og dokumentation fra deres tid og ophold på Nærumgård. De er alle døde i en meget tidlig alder og har alle 4 haft et svært liv med traumer og misbrug. Jeg stiller mig gerne til rådighed med mit materiale. Med venlig hilsen Christina Klitgaard

Sarah Smed

10-01-2022

Kære Christina Klitgaard, jeg er blevet opmærksom på din kommentar og vil gerne opfordre dig til at kontakte mig, hvis du har lyst. Jeg er leder af Danmarks Forsorgsmuseum, som ligger i Svendborg, og vi arbejder bl.a. med børneforsorgens historie og er især optaget af de personlige beretninger og fotos. Derfor vil jeg meget gerne tale mere med dig. Du er derfor mere end velkommen til at skrive til mig på sarah@svendborgmuseum.dk - så kan vi aftale nærmere. Dins fars og hans søskendes fortælling vil jeg i al fald meget gerne høre mere om. MVH Sarah

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------