Det arbejdende Danmark

Film Det arbejdende Danmark Se Filmen

1932, 88 min., Stum

Dansk Arbejde's jubilæumsfilm. Med et lille propelfly som guide kommer vi gennem hele landet på én dag og får et billede af det arbejdende Danmarks mangfoldighed: Der høstes sukkerroer på Lolland. Faxe Kalkbrud. Maglemølle Papirfabrik i Næstved. Holmegaard Glasværk. Smør- og osteproduktion på et midtsjællandsk mejeri. Produktion af gummifodtøj på Codan Gummi-fabrik i Køge - der produceres 6000 par gummistøvler dagligt. Hovedstaden: Overflyvning af København, maskinen lander på Hærens Flyveplads. Flyvemaskinefabrik. Produktionsprocessen på et avissætteri med rotationspresse. Klædefabriaktion: uldforarbejdning i store industrielle kartemaskiner, i spinderiet skabes tråden og af tråden væves stofferne. Herefter tilskæring af stoffet og videre til systuen, hvor jakkesættet bliver færdigt. En moderne skotøjsfabrik. Fabrikation af cykeldæk og -slanger samt automobildæk. Glødepærer fremstilles på samlebånd. Margarinefabrikken Otto Mønsted. Bolsche- og chokoladeproduktion. Den kgl. Porcelainsfabrik på Frederiksberg. Gartnerier med drivhuse med blomster, blå druer og meloner. De friske varer køres til Københavns grønttorv. Københavns sølvsmedekunst er verdenskendt. Fabrikation af Nilfisk-støvsugeren. Helsingør Jernskibsværft. Træforarbejdning, bl.a. ses fremstilling af smørdritler og bøgetrækassen til smør. En anden dansk bøgetræsvirksomhed fremstiller træsko. På teglværket fremstilles mursten. Overflyvning af Roskilde og Korsør.Overflyvning af Odense. En melmølle. De forenede Automobilfabriker Triangel fremstiller 'trambussen'. På Odense Glasværk frestilles 1½ mio. lampeglas om året. Frugtplantage ved Svendborg. Overflyvning af Marstal og Sønderborg med Dybbølmølle. Tæppevævning i Sønderjylland. Knipling i Tønder. Overflyvning af Ribe. Vesterhavet. Fiskeri. Esbjerg havn: fisk på is, smør i tønder, flæsk og æg fragtes til England med "Parkeston". Overflyvning af Koldning - Andelssvineslagteriet med tilhørende konservesfabrik. Overflyvning af Lillebæltsbroen under opførelse. Nordisk Kabel- og Traadfabrik i Middelfart med fabrikation af tråd, skruer og havehegn. Købestævnets bygning og sølvvarefabrikken Carl M. Cohr i Fredericia. Overflyvning af Vejle med C.M. Hess' Jernstøberi - et badekar støbes og emailleres bagefter. Hammerværket i Grejsdalen producerer leblade og plovskær. Høstscener med selvbinder, hølæs køres hjem på hestevogne og stakkes i laden. Køer håndmalkes på marken - den mælk, der ikke bruges til smør og os, kondenseres og eksporteres til fjerne lande. Det sker på Den danske Mælkekondenseringsfabrik i Horsens. Trikotagefabrik i Silkeborg. Oliefabrikken på Aarhus Havn. Lokomotiver og motortog produceres på Frichsfabrik i Aarhus. På vognfabrikken Scandia i Randers producers jernbanevogne. Overflyvning af Viborg. Fiskning på østersbankerne ved Lemvig. Spritfabrikkerne i Aalborg. Tobaksfabrik i Aalborg. Cementfabrikken Aalborg Portland. Overflyvning af Skagen.

Danish Export Association har givet tilladelse til at vise filmen.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Emneord: Danmark, Erhvervsliv, Industri, Fabrikker, Virksomheder, Landbrug, Arbejdsliv, Håndværk, Flyvemaskiner, 1930-1939

Instruktør: Valdemar Andersen

Fotograf: Poul Eibye

Klipper: Valdemar Andersen

Produktion: Nordisk Films Kompagni

Filmtype: DK/Dokumentarfilm

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet ved hjælp af danmarkskortet.

OBS: Du skal kun angive din e-mailadresse, hvis du ønsker, at websitets redaktion skal gøre dit klip til en bestandig del af danmarkskortet. Kun klip med korrekt stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du kan frit dele dit klip på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------