DNSAP Propagandafilm 1937

Film museum/danmark-paa-film Se Filmen

1937, 18 min., Stum

DNSAP-hvervefilmen viser eksempler på social ulighed og nød, billeder fra politiske møder og optog, nattelivsbilleder fra København, Dannebrogsflag og naziflag vajende side om side. En plakat med teksten: "Randers søndag den 24. oktober 1937" på baggrund af hagekors og Niels Ebbesen mindesmærke. Frits Clausen på talerstolen. Klip fra DNSAP-optog, byskilt fra Snoldelev, nærbillede af detalje fra runesten med hagekors. Vejskilt med kilometerangivelser: Køge 16, Solrød 5, Roskilde 10. Sluttekst: "Støt DNSAP - Bliv Medkæmper i vore Rækker! Stem Nationalsocialistisk ved næste Valg! Kæmp med for Danmarks Fremtid!"

Emneord: 1930-1939, Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti, Nazisme, Politiske bevægelser, Politiske partier

Medvirkende: Frits Clausen

Filmtype: Propagandafilm

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet ved hjælp af danmarkskortet.

OBS: Du skal kun angive din e-mailadresse, hvis du ønsker, at websitets redaktion skal gøre dit klip til en bestandig del af danmarkskortet. Kun klip med korrekt stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du kan frit dele dit klip på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Frederik Madsen, Zone-Redningskorpsets Venner

10-02-2021

Ca. 01.09 inde i filmen er en optagelse fra Zonen i Randers, med adresse Vestergade 59. Garagerne lå bag bygningen. En redder tager telefonen, som hænger i garagen, og rykker ud med stationens Ford B 1933 ambulance. Denne filmstump må antages at være tidligere end 1937. Da ambulancen kommer ud på gaden, er det ikke længere Ford'en fra 1933, men derimod en Ford fra 1936, sandsynligvis stationens nyeste vogn da filmen blev produceret. Redderen, der løber op ad trappen til den forulykkede, er nu ikke længere i fuld uniform, men har kun kasket som uniform.
Noget siger mig, at stationen, hvis leder var vognmand Christian Jensen, ikke officielt har medvirket i denne filmoptagelse, dels pga. redderens mærkelige uniformering, dels fordi der kun køres med én mand, hvilket ikke var normalt, når det drejede sig om filmoptagelse og dermed reklame, slet ikke for Christian Jensen, som utvivlsomt gik meget op i performance.
En hypotese kan være, at redderen privat har fået lov at låne en vogn til en filmoptagelse, uden at nogen rigtig har gjort sig formålet klart. Men det rent gæt. F

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------