Et ferieland ved skov og strand

Film museum/danmark-paa-film Se Filmen

26 min., Musik

En film om Dronninglund og omegn: Vinterlandskab omkring Dronninglund Kirke, tøvejr og forårets komme - køer på marken. Dronninglund Hovedgård og kirke i forårsdragt. Egnen er rig på oldtidsminder: gravhøje pryder landskabet, og tæt ved hovedvejen findes ruiner af Hundslund Kirke fra år 1350. I Dronninglund Storskov kan naturelskere gå på opdagelse - og som fra en svunden tid dukker en række folkedansere op under det nyudsprungne bøgehang. Familier tager stadig på forårsudflugt og picnic i skoven, og drenge klatrer op på Ønskestenen. Verdens største hestemarked i Hjallerup med handel og tivolimarked. På dyrskuet i Dronninglund mødes folk og præsenterer deres dyr. Og så er der den årlige byfest, hvor børnene kan slå sig løs i optog gennem byens gader, med Cirkus Fiducia og teaterforestilling på tivolipladsen. Hesteoptog gennem byen og ringridning på festpladsen. På Hotel Dronninglund kan man overnatte midt i byen.
Optagelser fra Asaa: Turisterne valfarter til Asaa Kro. Det lille tog "Havstrygeren" fragter folk fra byen til stranden. Årets store begivenhed i Asaa er hestevæddeløbet, der samler 10.000 tilskuere. Der afvikles både travløb og galopderby. Hverdagslivet i byens stråtækte huse og livet på havnen. Asaas badestrand er den bedste på østkysten. Try Højskole, Hjemstavnsmuseet samt Dorf Mølle og Voergaard Slot, opført i slutningen af 1500-tallet, er også turistattraktioner. Filmen slutter med optagelser fra Gerå.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Emneord: Dronninglund, Asaa, Herregårde, Gravhøje, Landskaber, Naturen, Folkedans, Hjallerup Marked, Heste, Forlystelser, Havne, Fiskeri, Strandliv, Dyrskuer, Byfester, Optog, Ringridning, Kroer, Turisme, Hestevæddeløb, Dagligliv, Slotte, Brønderslev kommune, 1950-1959

Instruktør: Jess Jessen

Fotograf: Jess Jessen

Filmtype: DK/Dokumentarfilm

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet ved hjælp af danmarkskortet.

OBS: Du skal kun angive din e-mailadresse, hvis du ønsker, at websitets redaktion skal gøre dit klip til en bestandig del af danmarkskortet. Kun klip med korrekt stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du kan frit dele dit klip på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------