Husmoderfilmen

Film museum/danmark-paa-film Se Filmen

1935, 84 min., Stum

Husmødre opfordres til at købe dansk og derved støtte dansk erhvervsliv, så beskæftigelsen øges og levevilkår dermed forbedres for mange mennesker.
1. afsnit: Besøg på H.E. Gosch & Co's Tændstikfabrikker på Islands Brygge, kaffesurrogatfabrikken 'Danmark' i Hedehusene, hvor cikorierødder laves til erstatningskaffe, og Den kongelige Porcelainsfabrik på Frederiksberg.
2. afsnit: Om produktion af sæbe på De danske Oliemøller og Sæbefabrikker på Lyngbyvej i København, bomuldsgarn og strømper på et bomuldsspinderi i Valby og Nilfisk-støvsugeren på Fisker & Nielsens fabrik på Frederiksberg.
3. afsnit: Om produktion af margarine på Margarinefabrikken Alfa i Vejen, besøg på Bing & Grøndahls Porcelainsfabrik, Jensen & Møllers Kiks-Fabrik og Galle & Jessens chokoladefabrik på Lyngbyvej.
4. afsnit: Om støbning af jerngryder på Morsø Jernstøberi - Nykøbing M. Gode køkkentips til husmoderen: udskæring af kød ved Karen Braae (1882-1962). Fremstilling af suppeekstrakt Vitamon på basis af gærceller. Spis mere fisk! Sild er en næringsrig spise og kan serveres på 'Jonas-manér' med en ansjos i maven. Dansk frugt: Æbleflæsk på en ny måde eller spejlæg i tomatskåle. Æblehøst i frugtplantage ved Nykøbing Sjælland og plukning af pærer hos Otto Nielsen, Guldborghave på Lolland.

Emneord: Import, Arbejdsløshed, Beskæftigelse, Industri, Fabrikker, Tændstikker, Levnedsmiddelindustri, Kaffe, Porcelæn, Kongelige Porcelainsfabrik, Den, Sæbe, Tekstilproduktion, Nilfisk, Støvsugere, Margarine, Margarineproduktion, Bing og Grøndahl, Kiks, Chokoladeindustri, Chokolade, Galle & Jessen, Støberier, Jern- og metal, Gryder, Madlavning, Kød, Fisk, Fiskeri, Frugtavl, 1930-1939

Produktion: Landsforeningen Dansk Arbejde

Filmtype: DK/Dokumentarfilm

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet ved hjælp af danmarkskortet.

OBS: Du skal kun angive din e-mailadresse, hvis du ønsker, at websitets redaktion skal gøre dit klip til en bestandig del af danmarkskortet. Kun klip med korrekt stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du kan frit dele dit klip på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------