Korsør 1925

Film museum/danmark-paa-film Se Filmen

1925, 20 min., Stum

Optagelser fra Korsør: Badelivet på stranden, kyststrækningen, gamle huse, statuen af Jens Baggesen, en Kähler-teglsten vises frem, skibe på vandet og muligvis byrådet opstillet til fotografering. Et skib - Emmy L.D. - på vej ud af havnen, det sidste stykke med lodsbåd. Lastning og lodsning af skibe ved kajen. Færgen til Fyn står ud af havnen. Skudehavnen, hvor drenge ligger på maven og fisker krabber. Sprogø. En køretur gennem Korsør by og langs industrihavnen. Til slut nærbilleder af mennesker fra byen.

Emneord: 1920-1929, Havne, Korsør, Skibe, Sprogø, Strandliv

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet ved hjælp af danmarkskortet.

OBS: Du skal kun angive din e-mailadresse, hvis du ønsker, at websitets redaktion skal gøre dit klip til en bestandig del af danmarkskortet. Kun klip med korrekt stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du kan frit dele dit klip på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Erik Sørensen

18-04-2016

Dejlig film fra en svunden tid før verden gik amok

Birger Abrahamsen

15-10-2016

Blot en lille præcisering til beskrivelsen. Skibet Emmy L.D. er ikke på vej ind, men på vej ud af havnen. Der er filmet fra "Fæstningssiden" mod den "Nye" banegård hvilket indikerer at skibet er for udadgående. Det er fantastisk at se den gamle bro mellem Halskov og Korsør og hvorledes trafikken måtte slå et sving for at komme på Tårnborgvej. Det er også sjovt at se Jernbanegade som ikke eksisterer mere (min ca.16.07-17.00)(der er filmet fra Tårnborgvej mod jernbanegade)

Redaktionen

26-10-2016

Kære Birger Abrahamsen
Tak for kommentar. Jeg har rettet synopsen, så det fremgår, at skibet Emmy L.D. sejler ud af havnen og ikke ind.
Med venlig hilsen Maria Berendt Oldhøj Nielsen

Rosana Paletta Kruuse

07-08-2019

Hermoso film lo estoy viendo desde Argentina donde mi bisabuelo Peter Kruuse naufrago en la Patagonia Argentina e a fines de 1881 y por circunstancias de la vida se quedo a vivir alli. Yo soy su bisnieta y en 15 días estaré visitando Korsor . Por eso estoy viendo films viejos para imaginarme como era antes ya que ahora pronto lo vere. Tengo su dirección Fiskergade 22-24 , espero poder encontrar su casa. Saludos cordiales

Rosana Paletta Kruuse

07-08-2019

Meget flot film. Jeg hedder Rosana Paletta Kruuse. Jeg er en barnebarn af Peter Kruuse, som blev født og boede i Korsor indtil 22-årsalderen og derefter efter skæbnenes skæbne liv og endte med at immigrere til argentinsk Patagonien i slutningen af ​​1881, hvor han giftede sig med en danske Maria Martensen. Efter 139 år på 15 dage vil jeg være i Korsor med min mand og datter. Han boede på Fiskergade 22-24, forhåbentlig kan vi se hende. Jeg mødte ikke min bedstefar, der døde i 1947, og jeg blev født i 1955, min mor fortalte mig altid den smukke historie. Det samme i Argentina, jeg var meget glad og dannede en smuk familie, da Argentina lige var begyndt at danne sig. Med venlig hilsen

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------