Politikens filmjournal 013

Film Politikens filmjournal 013 Se Filmen

1949, 6 min., Speak

1) England: Winston Churchill til sine børnebørns barnedåb i byen Fletching i Østsussex. Mange af byens borgere er mødt op for at se den tidligere premiereminister ankomme til kirken. 
2) Europas største flyverdokker i Københavns Lufthavn indvies. Den første maskine, der køres til eftersyn, er den danske Skymaster "Sigvard Viking". 
3) Det fjerne østen: Borgerkrig i Kina. Kommunistiske guerillasoldater krydser grænsen mellem Hong Kong og Kina. Blandt tropperne er der kvinder, der har deltaget i kampene på lige fod med de mandlige soldater.  
4) Sydkorea: Den kolde krig giver hede udslag. Den russiske konsul, hans kone og hustand bliver tvangsevakueret pga. af frygt for spionage. Med bind for øjnene bliver russerne ført nordpå, hvor de må krydse grænsen mellem nord og syd til fods.
5) Danselandskamp i K.B. Hallen: Amatørdansere fra Belgien, Holland, Sverige og Danmark deltager. Der dystes bl.a. i vals og samba. Danmark vinder overlegent.
6) Frankrig: Europarådet i Paris. Her samles udenrigsministrene fra de samarbejdende vesteuropæiske lande for at diskutere Europas økonomi og politik. I mødet deltager bl.a. Gustav Rasmussen, Ernest Bevin og Dean Acheson. 
7) Tyskland: Boksekamp på Olympiastadion i Berlin. De tyske landsmænd Dietrich Huchs og Conny Rux dyster i letsværvægt. (Lyden mangler de sidste 36 sek.).

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.

Emneord: Barnedåb, Churchill, Winston, England, Flyvemaskiner, Københavns Lufthavn, Borgerkrige, Kina, Hong Kong, Spionage, Sydkorea, Rusland, Dans, Konkurrencer, Europarådet, Politikere, Frankrig, Boksning, Sport, Tyskland

Medvirkende: Winston Churchill

Filmtype: Dokumentariske optagelser

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet ved hjælp af danmarkskortet.

OBS: Du skal kun angive din e-mailadresse, hvis du ønsker, at websitets redaktion skal gøre dit klip til en bestandig del af danmarkskortet. Kun klip med korrekt stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du kan frit dele dit klip på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------