Tuborg Film 1-6

Film museum/danmark-paa-film Se Filmen

1936, 51 min., Stum

Diverse optagelser fra og om bryggeriet Tuborg samt reklamefilmsklip, optaget af filmfotograf Poul Eibye:
Rejsegilde, håndværkere stiller op til foto, skåltaler. Rundvisning, bl.a. i bryggeriets kedelhal, Einar Dessau fører an. Tuborg-kølevogne med "Bière" kører fra bryggeriet. Klip fra reklame: eksportøllen "Boy Beer", en 'usynlig hånd' hælder øl op i glas, miniaturehuse rundt om 'kæmpe' ølflaske, fabrikation af etiketter, opstilling af diverse eksportøl med engelske etiketter. Kvindelige arbejdere indpakker ølflasker i papir. Øl pakkes i kasser og sendes af sted på transportbånd.
Medarbejderudflugt(?) på skib om vinteren. Klip med stresset mand, der falder i søvn på kontoret. Skuespilleren Carl Brisson og frue besøger Tuborg. Direktion, bl.a. direktør Benny Dessau, og medarbejdere stiller op til foto. Repræsentationsmøde med funktionærer. Optog med ringriddere til hest foran Tuborgbygningen i Hellerup.
Sejlskibet "Charlotte Marie", ølkasser læsses fra Tuborgbil ned i båd og sejles ud til "Fylgia". Otto af Habsburgs besøg på Tuborg (21/8/1936). Der laves en radioudsendelse fra Tuborg-bryggeriet. "Hjortens Flugt", hestevogne på gårdspladsen med fontæne. Fodboldkamp i Idrætsparken.
Der fragtes øl ud til et stort skib fra den svenske flåde. Den svenske flåde på besøg på Tuborg. Reklamebillede for "Boy Beer" (Cerveza Boy, la legitima pilsener Tuborg), optagelser af diverse Boy Beer reklameprodukter, bl.a. en Boy Beer terningeryster.
Hestevogne fra "Kongens Bryghus" i parade på Charlottenlund Travbane. Optagelser fra byggeri. Hærens 3. regiment i opvisning, efterfølgende parade. Direktør Benny Dessau og Einar Dessau på krigsskib i Tuborg havn, Christian X og Prins Knud ankommer.
Hesteparade. Bryggerhestene tages ud, vandes og spændes for vogn. Bryggeriudstilling med besøg af Christian X. Skuespilleren Jean Hersholt besøger Tuborg, Einar Dessau viser rundt. Dyrskue i Skanderborg 17/7/1934. På "Landmandshotellet" drikkes der Tuborg Pilsner.

Emneord: 1930-1939, Bryggerier, Erhvervsvirksomheder, Tuborg, Øl, Ølbrygning

Fotograf: Poul Eibye

Se alle credits i Filmdatabasen

Sådan laver du et klip

  • Find det sted i filmen, hvor du ønsker at starte dit klip, og tryk ”Start klip”.
  • Når du ønsker at afslutte klippet, trykker du ”Slut klip”.
  • For at se klippet, tryk ”Se klip”. 
  • Hvis du er tilfreds med klippet, trykker du ”Opret klip”.

Når klippet er oprettet, har du mulighed for at placere klippet ved hjælp af danmarkskortet.

OBS: Du skal kun angive din e-mailadresse, hvis du ønsker, at websitets redaktion skal gøre dit klip til en bestandig del af danmarkskortet. Kun klip med korrekt stedsangivelse bliver lagt på sitet.

Du kan frit dele dit klip på din Facebookside, hjemmeside, blog eller andet.

God fornøjelse.

Vi har brug for din viden

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie. Dit klip kan blive en del af kortet her, og du kan dele det med andre.

Sådan gør du

  1. Lav et nyt klip ved at trykke her
  2. Tilføj mere information til klippet såsom dato, personer eller sted

Du er også velkommen til at tilføje en kommentar med din historie

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den kommer på sitet.
Har du tekniske problemer? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tak for kommentaren

-----------------------------------------------