Om Danmark på film

Sådan gør du

Nemt at finde film

Vi har lagt over 1000 filmklip på et interaktivt danmarkskort, så du kan se optagelser fra de byer og landsdele, du er mest interesseret i. På tidslinjen finder du udvalgte klip og film, der har en specifik tidsangivelse. Du kan også finde filmene via emneord, årstal og selvfølgelig fritekstsøgning – så er du særligt interesseret i idræt, fiskeri, besættelsestiden, kirker eller ringridning, er det nemt at fremsøge. 

Se en lille demonstration her:

Klip i filmene og bidrag med mere viden

På "Danmark på film" kan du lave dine egne klip fra de film, du finder mest interessante. Du kan frit dele, sende og i de fleste tilfælde indlejre klippene på din egen hjemmeside, facebookside, blog eller andet. Det er også muligt at placere det klip, du har lavet, på portalens danmarkskort (via geotag), og dermed kan brugerne være med til at udfylde de tomme områder på kortet.

En del film viser steder, personer og begivenheder, som ikke er identificeret. Måske kan du hjælpe! Vi opfordrer alle til at dele deres viden, skrive kommentarer ved filmene og på den måde berige med information. Målet er, at sitets brugere og Filminstituttet sammen skaber historiefortælling om Danmark.

Vær opmærksom på, at kommentarer og klip skal godkendes af redaktionen, inden de bliver lagt på websitet. Klip uden præcis stedsangivelse lægges ikke på websitet.

Se her, hvordan du kan oprette, dele og placere klip på kortet: