Om Danmark på film

Se filmene på dit TV

Smart-TV og andre enheder

Hvis du har Smart TV, som er koblet på nettet, kan du se Filmcentralen direkte i den indbyggede browser. Filmcentralen har begrænset understøttelse til Smart TV, der kører med Linux.

Trådløs Tilkobling til nyere fladskærms-tv

 • AirPlay: Har du en Apple TV box, kan du via din iPhone eller iPad streame lyd og billeder trådløst til dit fjernsyn via Airplay (læs mere om Airplay).
 • Chromecast: Du kan også sende trådløst fra fx. Android mobiltelefoner og tablets hvis du har tilsluttet Chromecast til dit tv (læs mere om Chromecast). Chromecast understøtter desværre endu ikke visning af klip fra mobil eller tablet, men virker i øjeblikket kun til hele film. Du kan dog godt se klip via trådløs tilkobling fra din computer, hvis du benytter Chrome som browser og vælger funktionen "Cast" i menuen.

Sådan kobler du din computer til dit TV MED kabel

Det kan være en fordel at koble din enhed til tv. Fx kan billedkvaliteten opleves som noget bedre på tv-skærmen end på en computerskærm. Du kan også nyde et større skærmbillede - og samtidig skabe mulighed for at I bedre kan se film sammen.

 • KAN TV'ET MODTAGE VIDEOSIGNALET FRA COMPUTEREN?
  For at du kan se Filmcentralens film på tv via kabel, skal tv'et have en af følgende indgange: DVI, HDMI, komponent, Scart-, komposit- eller S-video indgang. De fleste tv-apparater har en eller flere af disse indgange. Hvis dit tv ikke har nogen af disse indgange, kan du ikke koble det sammen med computeren. Fladskærme har mange flere muligheder end CRT tv.
   
 • KAN COMPUTEREN SENDE VIDEOSIGNALET TIL TV'ET?
  Din computer skal have en af disse udgange: DVI, HDMI, komponent, komposit- eller S-video. Hvis computeren ikke har det, kan du enten installere et nyt grafikkort, som har den udgang, eller koble en ekstern adapter til skærmudgangen på computeren. Kontakt din forhandler for at få hjælp til dette.
  Hvis computeren har en af disse udgange, kan du gå videre til næste punkt.  
   
 • TILKOBLING AF KABEL
  Tilkobling af kablet er afhængig af, hvilke udgange og indgange der er på din computer og dit tv. Det vigtigste er at bruge et kabel, som passer ind i en af udgangene på computeren og ind i en af indgangene på tv'et. Se forklaringen i brugermanualen, som fulgte med computeren eller grafikkortet.
  Når du ved, hvilke kontakter og stik du har, kan du henvende dig til en tv/elektronik-forhandler for at få det rette kabel.
   
 • INDSTILLINGER PÅ COMPUTEREN
  Hvordan du får indstillet computeren til at sende tv-signal afhænger af mærke og model. Du må derfor se detajler om, hvordan dette gøres i brugermanualen til computeren eller til grafikkortet.
   
 • LYD
  De fleste computere har en lydudgang som minijack (et lille lydudgang som på minidisc eller bærbar cd-afspiller). Denne lydudgang sidder typisk på siden eller bagsiden af computeren. Du kan også bruge udgangen til hovedtelefon.
  På tv'et findes der som regel phono-lydindgang, hvor man tager lydsignalet ind til venstre og højre højttaler. For at benytte disse lydindgange, har du brug for et kabel med overgang fra minijack til phono-indgang. Du kan også koble lyd fra computeren til tv'et via scartstik. Tal med en tv/elektronik-forhandler om, hvilken slags overgang du skal have.