Amsterdam

2009, 19 min, U/Kort fiktion, Frankrig, Danske tekster, Franske tekster

19-årige Bruno arbejder i en vinmark, hvor han møder den jævnaldrende indvandrer Hakim. Der opstår et forsigtigt venskab mellem de to, men Hakim er illegalt i landet, og en dag kommer politiet.

Man kan vælge at se filmen med danske eller franske undertekster med henblik på brug i sprogundervisningen.

Velegnet til undervisning i grundskolen eller gymnasiet.

Instruktør:

Philippe Étienne

Undervisningsmaterialer

  • Amsterdam

    Kortfilm i fransk

    Et materiale til brug af kortfilm i franskundervisningen i gymnasiet.

    • Gymnasiet

Undervisningsvejledning

”Amsterdam” fortæller historien om Bruno, der hjælper den illegale indvandrer Hakim. Med afsæt i handlingen kan man arbejde med næstekærlighed og etik i kristendomskundskab samt afrikansk migration i samfundsfag.

Afrikansk migration er et stigende problem i Sydeuropa, og det skønnes at ca. 830.000 mennesker årligt forsøger at forlade det afrikanske kontinent, hvilket betyder døden for mange af dem. Med udgangspunkt i hjemmesiden fjernenaboer.dk, kan eleverne fordybe sig i følgende spørgsmål: Hvilke årsager er der til migrationen (push & pull faktorerne)? Hvad er menneskehandel og trafficking? Hvilke årsager er der til det? Hvordan foregår rejsen til Europa? Hvilke konsekvenser har den illegale indvandring?

I kristendom arbejde med de etiske problemstillinger som illegal indvandring medfører. Hvad skal man sætte højest – lovgivning eller medmenneskelige hensyn? Handler Bruno rigtigt, da han hjælper Hakim? Hvilken ”næste” er det vigtigst at hjælpe: En tilfældig fremmed, man har mødt, eller mennesker i den 3. verden, man aldrig lærer at kende? Har vi i Europa en forpligtelse til at hjælpe afrikanske migranter med deres problemer?

Det er oplagt at lave personkarakteristik af de to hovedpersoner og komme ind på udviklingen i deres forhold. Bruno hjælper Hakim, fordi han erkender, at hans egen drøm om Amsterdam ikke er så forskellig fra Hakims ønske om et bedre liv. Flere film om migration på Filmcentralen: http://filmcentralen.dk/grundskolen/nyheder/tema-migration

Credits

Alternative Title
Amsterdam
Instruktør
Philippe Étienne
Censur
Tilladt for alle
Produktion
Takami Productions

Stills

Takami Productions 2009

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle