Viften

Nyt materiale til 'Viften' om Danmarks fortid som slavenation. Arbejd med temaer som nye historiske fortællinger, sprog og virkelighed og satire.

Se materiale

Nyt materiale om filmatiseringer

Opgaver til både indskoling, mellemtrin og udskoling med fokus på film, bøger og tegneserier – og kendte, danske værker.

Se materiale

Film og fake news

Kan man ændre historien med deepfakes? Nyt undervisningsmateriale om film, manipulation og månelandingen: 'In Event of Moon Disaster'.

Se materiale

Ingen kender Casper

Nyt materiale til dokumentarfilmen 'Ingen kender Casper' med fokus på YouTube-fænomenet "Spørg Casper", sociale medier og livet backstage.

Se materiale

Besættelsen på film

Filmbaseret undervisningsmateriale om besættelsesårene i Danmark. Målrettet dansk og historie i 5.-9. klasse. Med elevopgaver og originalt kildemateriale: Film, lydklip og musik.

Se materiale

Kærlighed på film

Se Filmcentralens materiale om kærlighedsgenren med fokus på både kort- og stumfilm, begyndelser og breakups.

Se materiale

Med Skolen I Biografen

Se film fra hele verden i din lokale biograf. Find undervisningsmaterialer her på Filmcentralen.

Læs mere

Nyheder om film i skolen

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Filmcentralen. Hold dig ajour med nye og inspirerende film og undervisningsmaterialer og filmarrangementer til skoler.

Tilmeld dig

Undervisningsmateriale til 'Flugt'

Se den prisbelønnede danske film og find elevopgaver og lærervejledning her. Fagligt fokus på bl.a. flygtninge, fakta- og fiktionskoder og animeret dokumentar.

Se mere

FILM-X: Brug filmens virkemidler

Eleverne styrker både deres kreative og kritiske evner, når de selv får hænderne i de filmiske virkemidler. I dette forløb lærer man at skabe film med særlig fokus på filmens sprog og æstetik.

Se forløb