Gå væk, Alfred!

Hvor forskellige er vi egentlig? Lille, ny animationsfilm fortæller enkelt og ordløst om at være på flugt fra sit eget land og viser elegant, at selv den mindste hjælp fra en ukendt ven kan betyde alverden. Filmen er velegnet til indskolingen.

Se film

Den gamle mand og mågen

Ny animationsfilm fejrer venskabet mellem os og naturen, mennesker og dyr og den gamle mand og mågen. Se den lille rørende film om det store mystiske liv, og hvad der bringer os tættere sammen i verden.

Se film

Børn i verden

Nyt undervisningsmateriale om serien 'Børnene på Silkevejen'. Materialet er udviklet af Toolbox Film og tilknyttet 10 af seriens film.

Se materiale

Klimaforandringer i filmundervisningen

Sæt fokus på klimaforandringer med afsæt i film. Vi har samlet aktuelle film og undervisningsmaterialer for 1.-9. klasse.

Se temaside

Fokus på dokumentarfilm

Filmcentralens nye materiale om dokumentarfilm stiller skarpt på fakta og fiktion på film, med masser af kreative opgaver og et kritisk perspektiv på sociale medier. Find både opgaver til mellemtrin og udskoling og originale interviews med filmskabere.

Se materiale

Dokumentarfilm i Filmleksikon

Filmcentralens Filmleksikon er udvidet med et nyt kapitel om dokumentarfilm. Læs fx om den observerende eller den poetiske fortælleform og forholdet mellem fakta og fiktion.

Om dokumentarfilm i Filmleksikon

Med Skolen I Biografen

Med Skolen I Biografens filmprogram for 2023-2024 – se en række undervisningsmaterialer til filmene fra hele verden.

Se materialer

Viften

Materiale til 'Viften' om Danmarks fortid som slavenation. Arbejd med temaer som nye historiske fortællinger, sprog og virkelighed og satire.

Se materiale

Materiale om filmatiseringer

Opgaver til både indskoling, mellemtrin og udskoling med fokus på film, bøger og tegneserier – og kendte, danske værker.

Se materiale

Film og fake news

Kan man ændre historien med deepfakes? Undervisningsmateriale om film, manipulation og månelandingen: 'In Event of Moon Disaster'.

Se materiale

Besættelsen på film

Filmbaseret undervisningsmateriale om besættelsesårene i Danmark. Målrettet dansk og historie i 5.-9. klasse med elevopgaver og originalt kildemateriale til at remediere historien. Både filmklip, lydklip og musik.

Se materiale

Kærlighed på film

Se Filmcentralens materiale om kærlighedsgenren med fokus på både kort- og stumfilm, begyndelser og breakups.

Se materiale

Nyheder om film i skolen

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Filmcentralen. Hold dig ajour med nye og inspirerende film og undervisningsmaterialer og filmarrangementer til skoler.

Tilmeld dig

Book forløb i FILM-X til det kommende skoleår

Book et filmproduktionsforløb i FILM-X til næste skoleår. Prøv fx temaerne 'Fra litteratur til levende billeder' eller 'Brug filmens virkemidler'.

Se forløb